Omzorg nachtzorg

Terminale thuiszorg

Heeft u de wens om uw laatste levensfase thuis door te brengen? Wanneer u zelf of een dierbare van u een levensverwachting heeft van minder dan drie maanden levert dit veel verdriet op. Daarnaast komen er morele en praktische dilemma’s bij kijken. Terminale thuiszorg biedt uitkomst.

Wat is terminale thuiszorg (laatste levensfase zorg)?

Particuliere terminale thuiszorg via Omzorg biedt ondersteuning en verzachting in de laatste levensfase, ook bij een levensverwachting van drie maanden of minder. De intensieve verzorging en verpleging is erop gericht om u en uw dierbaren een kwalitatieve periode te bieden. Wij zorgen ervoor dat u thuis kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving en hier de juiste palliatieve thuiszorg ontvangt; uw bekwame zorgteam staat dag en nacht voor u klaar.

Informatie aanvragen

Lees verder

Terminale thuiszorg: uw wensen en behoeften 

Wij organiseren terminale zorg aan huis op de manier die aansluit bij uw wensen en behoeften. Graag luisteren wij dan ook naar uw wensen en die van uw dierbaren. Palliatieve of  terminale thuiszorg via Omzorg is hierdoor altijd persoonlijk, integer en volledig op maat. U mag zich vrij voelen om hier zelf richting in te geven. Dit doen we zodat u de regie kunt behouden.

Dagelijks ritme in de laatste levensfase

De palliatieve zorgverleners houden het vertrouwde ritme zo lang mogelijk in stand. Dit ritme biedt houvast in deze moeilijke periode. Het kleine zorgteam bestaat uit speciaal voor u geselecteerde vaste zorgverleners. Zo komen er geen onbekende mensen over de vloer. Dit draagt bij aan het gevoel van geborgenheid en vertrouwen wat zo belangrijk is. Wij vinden het belangrijk dat palliatieve terminale zorg een structuur biedt in huis. De zorgverleners zijn er voor de noodzakelijke zorg en ondersteunen in het huishouden. Ook communicatie is hierbij van groot belang. Zij zorgen voor duidelijke communicatie en een goede samenwerking met de huisarts en andere betrokken partijen.

Ondersteuning voor dierbaren en mantelzorgers 

Voor dierbaren en mantelzorgers spelen veel verschillende zaken tijdens de laatste levensfase. Zo moeten in veel gevallen veel administratieve zaken geregeld worden en is er veel contact met verschillende instanties. Omzorg kan hierbij helpen en u in deze moeilijke periode zoveel mogelijk te ontzorgen.

 

Verschil palliatieve zorg en terminale thuiszorg

Terminale thuiszorg en palliatieve zorg thuis worden soms nog weleens door elkaar heen gebruikt. We vertellen u kort wat het verschil is. Als het duidelijk is dat iemand niet meer zal genezen en aan zijn of haar ziekte zal overlijden is er sprake van de palliatieve fase. Deze fase kan soms wel maanden tot jaren duren. Bij palliatieve zorg komt de nadruk te liggen op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Als het overlijden op korte termijn (3 maanden of korter) wordt verwacht komt de cliënt in de terminale fase. Naast het bieden van een zo goed mogelijke kwaliteit van leven hoort bij de terminale thuiszorg ook stervensbegeleiding. Er wordt in deze situatie een zogenaamde terminaalverklaring afgegeven door de behandelend arts. Zorgverleners van Omzorg kunnen zowel bij palliatieve fase als bij de terminale fase zorg verlenen. 

Financiering terminale thuiszorg

Wilt u particuliere terminale zorg aan huis, dan zijn er verschillende financieringsmogelijkheden. Is er sprake van een persoonsgebonden budget uit een WLZ indicatie? Dan zijn er mogelijkheden om dit budget op te hogen indien er sprake is van een terminaal verklaring.

Ontvangt u al zorg van een zorgorganisatie? Wellicht kan Omzorg een samenwerking organiseren. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we samen kijken naar de beste opties voor financiering.

Hoe werkt particuliere terminale zorg thuis?

In drie eenvoudige stappen kan de zorg van start gaan. We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten. Hiervoor bezoeken we u thuis. Tijdens de kennismaking brengen we uw situatie en uw wensen en voorkeuren zo compleet mogelijk in kaart.

Hierna gaan wij voor u op zoek naar een team van vaste zorgverleners. Wij selecteren de juiste zorgverleners voor u en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid. We starten de palliatieve zorg bij uw akkoord.

Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Omzorg. Samen met u zorgen we ervoor dat deze periode zo prettig en soepel mogelijk verloopt.

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

 

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?