Veelgestelde vragen

Hoe behandelt Omzorg mijn zorgvraag?

Omzorg start met een persoonlijke kennismaking, het liefst bij u thuis. In dit gesprek brengen we uw situatie zo compleet mogelijk in kaart en verkrijgen we inzicht in uw wensen en voorkeuren. Vervolgens stellen we een zorgplan samen en selecteren we zorgverleners die passen bij uw behoeftes en persoonlijkheid.
Meer weten over onze werkwijze? Klik hier.

Hoe gaat Omzorg om met mijn gegevens?

Alle details rondom de zorg en ondersteuning die u van Omzorg ontvangt worden vastgelegd in een zorgdossier. Hierin zijn alle gemaakte afspraken terug te vinden. Ook verwerken wij hierin het rooster voor de komende periode en de contactgegevens van bijvoorbeeld uw huisarts, fysiotherapeut en mensen in uw omgeving. Professionals die betrokken zijn bij de zorg aan u hebben toegang tot het zorgdossier.

Hoe kan ik een palliatief terminale zorgindicatie (PTZ) ontvangen?

Een palliatief terminale zorgindicatie (PTZ) wordt in de meeste gevallen door de transferverpleegkundige in het ziekenhuis aangevraagd. Ook de huisarts kan een PTZ-indicatie met spoed aanvragen. En uiteraard kan Omzorg u hierbij ook van dienst zijn. Ook voor alle vraagstukken rondom de zorg staan wij voor u klaar.

Hoe kan ik mijn zorgbehoefte kenbaar maken?

U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Klik hier.
Daarnaast kunt u ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor uw vragen. Bel ons op 085- 016 02 38.

Hoe kan ik particuliere thuiszorg bekostigen?

Particuliere thuiszorg betaalt u uit eigen middelen. Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) of een Vergoedingsregeling Persoonlijke Zorg dan kunt u de zorg hiermee deels bekostigen.

Hoe lang is een palliatief terminale zorgindicatie (PTZ) geldig?

Een palliatief terminale zorgindicatie (PTZ) is over het algemeen 1 jaar geldig. U heeft recht op een PTZ wanneer de behandelend huisarts of de ziekenhuisarts vaststelt dat de levensverwachting minder dan drie maanden is. Op basis van de informatie van de arts geeft het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) de indicatie af.
Omdat de levensverwachting in sommige gevallen kan veranderen wordt in de meeste gevallen een PTZ-indicatie voor de duur van 1 jaar afgegeven.

Hoe onderscheidt Omzorg zich van andere zorgaanbieders?

Bij Omzorg staat u centraal. Wij organiseren zorg en ondersteuning precies zoals dat voor u prettig is. Wij selecteren zorgverleners die passen bij uw persoonlijkheid. We onderhouden nauwe banden met uw dierbaren en helpen u ook graag met alle zaken rondom zorg. Denk hierbij aan de administratie, het contact met instanties en het aanvragen van hulpmiddelen. Daarom Omzorg. Particuliere zorg thuis en thuiszorg.

Hoe snel kunnen jullie starten met zorgverlening?

Omzorg kan zeer snel starten met het organiseren van zorg. Wij kunnen op zeer korte termijn een zorgverlener tot uw beschikking stellen. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor uw vragen.

Is aan mijn zorgvraag een minimum inzet van Omzorg verbonden?

Nee, aan de zorgvraag van Omzorg is geen minimale zorginzet verbonden. Wij beschouwen elke zorgvraag als een uniek geval en bekijken dus iedere zorgvraag afzonderlijk. Zodoende kunnen wij u zo persoonlijk en prettig mogelijk van dienst zijn. Leg uw situatie gerust aan ons voor, dan kunnen we de mogelijkheden samen bespreken.

Is Omzorg in heel Nederland actief?

Nee, op dit moment is Omzorg nog niet actief in heel Nederland. Wij hebben regiokantoren van waaruit we een breed gebied van Midden-Nederland bedienen. Wilt u weten of wij zorg kunnen bieden in uw woonplaats? Bekijk ons werkgebied of neem contact met ons op via 085 – 016 02 38.

Kan ik de zorg op vaste dagen ontvangen?

Ja, uiteraard kunt u zorg op vaste dagen ontvangen. Bij Omzorg bepaalt u helemaal zelf wanneer u de zorg en ondersteuning wilt ontvangen. Doordat onze zorgverleners altijd op vaste momenten bij u zijn kunt u overige activiteiten eenvoudig inplannen. En hoeft u nooit vergeefs te wachten.

Kan ik na een ziekenhuisopname gebruikmaken van Omzorg?

Ja, u kunt na een ziekenhuisopname gebruikmaken van onze dienstverlening. Wij denken graag met u mee over de beste aansluiting van de zorg in het ziekenhuis op de zorg bij u thuis. U kunt het ziekenhuis vragen om contact met ons op te nemen voor het overdragen van de zorg. Indien gewenst kunt u dit ook zelf doen of laten doen door iemand in uw omgeving.

Ontvang ik de zorg steeds van dezelfde personen?

Ja, u krijgt altijd zorg van dezelfde personen. Bij Omzorg vinden we het erg belangrijk dat er alleen vertrouwde gezichten bij u over de vloer komen. Wij selecteren zorgverleners die aansluiten bij uw karakter zodat u een goede band met hen kan opbouwen.

Uit hoeveel zorgverleners bestaat een zorgteam?

De grootte van uw zorgteam is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hoe meer zorg u nodig heeft hoe groter uw zorgteam is. Het uitgangspunt van Omzorg is om uw zorgteam zo compact mogelijk te houden. Dit betekent een team van hooguit 4 tot 5 zorgverleners.

Wanneer moet ik kiezen voor 24-uurs zorg?

24-uurs zorg wordt ingezet in situaties waarin zoveel zorg nodig is dat er de hele dag iemand beschikbaar moet zijn. Daarnaast helpt 24-uurs zorg met het ontlasten van mantelzorgers. Op basis van uw voorkeuren stellen wij een compact zorgteam samen met bekwame zorgverleners.

Wat is het verschil tussen een verpleegkundige en een verzorgende?

Verpleegkundigen zijn MBO-V of HBO-V opgeleide zorgverleners die breed inzetbaar zijn in alle velden van de gezondheidszorg. Zij bieden basiszorg en mogen verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals prikken, wondverzorging, katheter verwisselen, zuurstof aanreiken en bloedsuiker bepalen.

Verzorgenden helpen bij de dagelijkse basiszorg, zoals wassen en aankleden. Daarnaast kunnen ze ondersteunen bij dagelijkse handelingen, zoals het klaarmaken en aanbieden van maaltijden, toiletbezoek en dergelijke. Ook onze plusmomenten worden gewoonlijk verzorgd door een verzorgende. Uiteraard heeft de verzorgende ook een signalerende functie – hij of zij waakt over uw welzijn.

Wat is het verschil tussen Zorg in Natura (ZIN) en Persoonsgebonden Budget (PGB)?

Zorg in Natura (ZIN) en Persoonsgebonden Budget (PGB) zijn beide AWBZ-indicaties. Bij Zorg in Natura wordt de zorg rechtstreeks vergoed door de zorgverzekeraar. Bij PGB-gefinancierde zorg koopt u zelf zorg in.
Omzorg organiseert uw PGB-gefinancierde zorg en ondersteuning. Wij bieden geen dienstverlening omtrent zorg en ondersteuning op basis van ZIN.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is zorg in de laatste levensfase voor mensen die door ziekte geen uitzicht hebben op genezing of herstel. Palliatieve zorg wordt ook wel terminale zorg genoemd. Deze zorg richt zich op het verzachten van pijn. Wij helpen de omstandigheden in deze moeilijke laatste fase zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat is particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg is zorg waarvoor u geen indicatie nodig heeft van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Particuliere thuiszorg kan volledig op maat worden gemaakt naar uw persoonlijke wensen en eisen. In veel gevallen kunt u particuliere zorg deels vanuit een PGB-indicatie bekostigen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen?

U kunt ons altijd bellen, via (085) 016 02 38

Of u kunt gebruik maken van het aanvraagformulier, wij nemen dan dezelfde werkdag contact met u op.


* Verplichte velden
Beoordeling door klanten: 8.2​/10 ­ 25​ beoordelingen