nachtzorg

Nachtzorg

Heeft u of uw naaste ’s nachts hulp nodig? Omzorg helpt u met het organiseren van nachtzorg aan huis zodat u ook ’s nachts verzekerd bent van goede zorg. Zo kunt u met een gerust gevoel genieten van een goede nachtrust. Nachtzorg thuis via Omzorg kan als waaknacht of slaapnacht worden ingezet.

Nachtzorg thuis: hulp in de nacht voor ouderen

Nachtzorg aan huis kan via Omzorg worden ingezet wanneer er ook ’s nachts begeleiding, verzorging of verpleging nodig is. Soms is het voor ouderen niet verstandig om ’s nachts alleen thuis te zijn. Bijvoorbeeld wanneer het ziektebeeld Alzheimer of dementie een rol gaat spelen en het dag/nachtritme omgedraaid wordt. Het inzetten van nachthulp voor ouderen is in zo’n situatie een goeie keus. Een zorgverlener in huis kan de juiste ondersteuning bieden.

Standaard tijden van een nachtzorg zijn van 23.00 uur tot 7.00 uur, maar kunnen naar wens worden uitgebreid. Na de nacht helpt uw zorgverlener u, indien gewenst, met het ochtendritueel en verzorgt hij of zij een ontbijtje met kopje thee.

Slaapnacht (nacht hulp voor ouderen)

Het kan een geruststellend gevoel zijn om te weten dat er ’s nachts een zorgverlener in de buurt is die kan helpen wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld wanneer u minder mobiel bent of uw vader/moeder zich niet meer prettig voelt alleen in huis. Tijdens een slaapdienst slaapt de zorgverlener bij u in huis. U kunt maximaal drie keer per nacht beroep doen op uw zorgverlener, bijvoorbeeld wanneer u naar het toilet moet. Is er vaker hulp nodig? Geen probleem, dan helpen wij u graag met de inzet van een waaknacht.

Nachtzorg thuis – Waaknacht

Bij een waaknacht staat uw zorgverlener continue voor u paraat. Gedurende de gehele nacht kan er een beroep gedaan worden op de zorgverlener. Er kan geholpen worden met het aanreiken of toedienen van medicatie of de zorgverlener is er voor een goed gesprek en luisterend oor. De wetenschap dat er een zorgverlener in huis is die over u waakt, geeft u en uw naasten een gerust en veilig gevoel.

Mantelzorgers ontzorgen met nachtzorg thuis

Nachtzorg thuis via Omzorg biedt uitkomst voor mantelzorgers die vaak niet alleen overdag maar ook ’s nachts klaarstaan voor hun partner of naasten. Dankzij deze nachtzorg aan huis kunt u ’s nachts ongestoord slapen, wetende dat uw partner, vader of moeder in goede handen is, zodat u uitgerust aan de volgende dag kan beginnen.

Wilt u meer weten over mantelzorg ondersteuning? Lees meer op onze mantelzorgpagina.

Nachtzorg thuis inzetten

Omzorg helpt u met het realiseren van nachtzorg voor enkele nachten of voor een langere periode. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Onze service is altijd warm en persoonlijk.

Hoe werkt nachtzorg aan huis via Omzorg?

We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten en uw zorgvraag bespreken. Hiervoor bezoeken we u thuis. Hierna gaan wij voor u op zoek naar een team van vaste zorgverleners. Wij doen ons best de juiste zorgverleners te selecteren en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid. Met de zorgverleners vormen we een vast team wat vertrouwde gezichten zullen worden. Zij starten de zorg bij uw akkoord en plannen op basis van een maandrooster. Zo weet u altijd wie er wanneer komt en waar u aan toe bent. Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Omzorg.

Kosten particuliere nachtzorg aan huis

De kosten van nachtzorg aan huis verschilt per situatie. Afhankelijk van uw situatie kunt u dit mogelijk (gedeeltelijk) uit uw PGB inkopen. Wij kunnen u ondersteunen in de vorm van informatie, advies en het fysiek organiseren van de zorg.

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

 

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?