Omzorg biedt hulp en ondersteuning bij het aanvragen van een indicatie of PGB. U staat er niet alleen voor, wij helpen u graag.

Hulp bij PGB aanvragen

Omzorg levert naast particuliere zorg ook PGB-gefinancierde zorg en ondersteuning. Wilt u zelf uw zorg inkopen via een persoonsgebonden budget, dan staat Omzorg voor u klaar om u hierbij te adviseren en begeleiden.

Informatie aanvragen         Lees verder

Persoonsgebonden budget

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een bedrag waarmee u zelf de zorg die u nodig heeft kunt inkopen. Met een PGB heeft u alle touwtjes zelf in handen. U kiest de zorgverleners en maakt afspraken over de zorg die u wilt ontvangen. Zo krijgt u precies de zorg die u wenst en nodig heeft, op de door u gewenste tijden en dagen.

Weet u niet precies hoe u een PGB aanvraag kunt indienen? Bij Omzorg staan we klaar om u te adviseren en begeleiden bij uw PGB aanvraag.

PGB indicatie aanvragen

Voor het verkrijgen van een PGB heeft u allereerst een indicatie nodig. Deze indicatie wordt verstrekt door uw gemeente of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij bekijken uw persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Op basis hiervan wordt in kaart gebracht welke zorg u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan verpleging, verzorging of huishoudelijke hulp. De definitieve indicatie bevat informatie over welke zorg u vergoed krijgt, op hoeveel zorg u recht heeft en voor hoelang u dat recht heeft. Wij helpen u graag met uw indicatie aanvraag.

Heeft u al een indicatie maar is deze niet toereikend voor uw zorgbehoefte? Dan komt u in aanmerking voor een herindicatie. Ook bij de aanvraag van een herindicatie staat Omzorg voor u klaar.

Heeft u hulp nodig maar blijft u liever thuis wonen in plaats van een instelling? Dan kan Omzorg u helpen met de aanvraag van een PGB in de vorm van een zorgzwaartepakket (ZZP).

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een indicatie of het aanvragen van een PGB? Lees ons zorgverhaal over de situatie rondom de aanvraag van een indicatie. Lees hier.

PGB budgetplan en zorgplan

Wij helpen u met het opstellen van een budgetplan. Het budgetplan heeft u nodig voor de verantwoording van uw PGB. Dit budgetplan is onderdeel van het zorgplan waarin we samen met u de zorg zo goed mogelijk regelen. Wij helpen u bij het bewust inzetten van uw PGB en het geeft u overzicht over de inhoud van uw zorg.

Omzorg verzorgt de facturatie voor uw PGB. Hierdoor kunt u onbekommerd genieten van onze dienstverlening en hoeft u zich niet druk te maken om de administratieve beslommering.

Zorgovereenkomst en zorgbeschrijving

Voor u en de zelfstandig zorgverleners stellen wij een zorgovereenkomst en zorgbeschrijving op voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de beheerder van uw PGB. Doordat wij deze administratie centraal verzorgen, kunnen onze zelfstandige zorgverleners zich volledig op de zorg concentreren. Zo krijgt u de meeste zorg voor uw budget.