24 uurs zorg aan huis

24-uurs zorg

U of uw vader of moeder wilt het liefst thuis blijven wonen, ook als er zorg nodig is. Wanneer een langdurig ziektebeeld zoals dementie of parkinson  geconstateerd is, kunt u ineens voor de moeilijke keuze staan: opname in een verpleeghuis of zorg thuis ontvangen. Met 24 uurs zorg thuis via Omzorg kunt u opname in een verpleeghuis voorkomen.

 

Wij helpen u met de inhoud en planning, zodat u exact de zorg ontvangt die nodig is. Hiermee kunt u of uw naaste thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving. Het vaste team van professionele zorgverleners staat 24 uur per dag klaar voor verzorging en ondersteuning.

Wat is 24 uurs zorg thuis?

Heeft u zowel overdag als ’s nachts zorg nodig? Of is de zorg die nodig is niet planbaar? Wanneer het wenselijk is om 24 uur per dag verzorging of verpleging te hebben, is deze intensieve zorg een goede keuze. Uw zorgteam is de hele dag beschikbaar voor verzorging of verpleging, afhankelijk van de zorgvraag. Daarnaast helpen de zorgverleners met andere dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, koken en licht huishoudelijke taken. Het idee dat een zorgverlener 24 uur zorg thuis kan bieden is voor veel mensen, met bijvoorbeeld dementie, erg prettig. Het betekent dat de zorgverlener ook voor persoonlijke verzorging in de nacht aanwezig is. In dit laatste geval dient er wel een aparte slaapplaats aanwezig te zijn voor de zorgverlener. Zo kunt u ook gedurende de nacht, bijvoorbeeld voor toiletgang om hulp vragen.

Financiering 24 uurs zorg thuis

Particuliere thuiszorg kan op verschillende manieren gefinancierd worden. De meest gebruikte financieringsbron is het persoonsgebonden budget. Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) dan kunt u de zorg hiermee geheel of gedeeltelijk betalen. Als er sprake is van een gedeelte van de kosten dat niet wordt vergoed via een PGB, is dit gedeelte, mits boven een bepaald drempelbedrag, in veel gevallen fiscaal aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

U komt in aanmerking voor een WLZ indicatie wanneer er een diagnose voor bijvoorbeeld Alzheimer of dementie is gesteld. Deze diagnose is de basis die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gebruikt voor het indiceren van zorg. Heeft u nog geen indicatie of PGB? Neem dan contact met ons op, wij kunnen kijken naar de mogelijkheden en u helpen met het aanvragen hiervan.

24 uurs zorg thuis voor uw vader of moeder

Veel aanvragen komen van zonen en dochters die informeren naar zorg voor hun ouders. Als u ook in deze situatie zit kunt u ook gerust 24-uurs zorg thuis voor uw vader of moeder aanvragen. Omdat de zorgverlener continu aanwezig is, is het voor u en andere mantelzorgers een geruststellende gedachte dat de zorg in goede handen is. Op ieder gewenst moment van de dag. Want leven met een zorgbehoevend of ziek gezinslid kan een moeilijke  en intensieve periode zijn. Het zorgteam van Omzorg houdt de gezinsleden op de hoogte over het ziektebeeld. Daarnaast zijn de zorgverleners altijd beschikbaar voor een goed gesprek. Hierdoor ontzorgen wij u en vergroten wij de kwaliteit van leven voor u en uw dierbaren.

Kleine vaste zorgteams

Bij Omzorg weten we hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met zorgverleners. Het is tenslotte niet niks om 24 uur per dag zorgverleners in huis te hebben. Daarom helpen wij u met het samenstellen van een kleine vast zorgteam zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende gezichten. Hierbij zorgen wij ervoor dat uw zorgteam ook qua karakter bij u past. Het team bestaat uit ongeveer vier tot vijf zorgverleners. Wij plannen met hen een sluitend maandrooster waarin zij elkaar afwisselen. De vakbekwame zorgverleners geven een gevoel van zekerheid, ook bij uw omgeving.

Mantelzorgers participeren

Wilt u zelf bijdragen aan de zorg voor uw dierbare? Bij Omzorg denken we graag met u mee. Het is altijd mogelijk om als mantelzorger mee te draaien in het 24-uurs zorg rooster. U hoeft niet dag en nacht hulp te bieden, maar bijvoorbeeld een dagdeel is ook een mogelijkheid. Deel uw vragen, wensen of opmerkingen gerust met ons zodat we met u kijken naar een prettige invulling. Kijk ook op onze mantelzorgondersteuning pagina.

Omzorg brengt rust in de situatie

Als u een betrokken organisatie zoekt om 24-uurs zorg bij aan te vragen dan kunt u vertrouwen op Omzorg. Met de grootste zorgvuldigheid wordt een professioneel zorgteam samengesteld dat u in uw zorgvraag kan ondersteunen. Ook uw familie wordt betrokken. 24 uur zorg per dag is in het begin altijd even wennen en daarin ondersteunen wij zodat u snel op uw gemak wordt gesteld. Welke zorg er ook nodig is; Omzorg brengt rust in uw situatie en in die van uw naaste.

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

 

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?