Omzorg biedt persoonlijke en vertrouwde 24-uurs thuiszorg, een compact zorgteam staat 24 uur per dag voor u klaar en biedt ondersteuning aan mantelzorgers.

24-uurs zorg

U wilt het liefst thuis blijven wonen, ook als u zorg nodig heeft. En wanneer een langdurig ziektebeeld als dementie of ALS geconstateerd is, kunt u ineens voor de moeilijke keuze staan: opname in een verpleeghuis of zorg thuis ontvangen. Met 24-uurs zorg van Omzorg kunt u opname in een verpleeghuis voorkomen.

Informatie aanvragen         Lees verder

Wij bieden u met 24-uurs zorg exact de zorg die u nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Ons vaste team van professionele zorgverleners staat 24 uur per dag voor u klaar.

24-uurs zorg: 24 uur per dag zorg

Heeft u zowel overdag als ’s nachts zorg nodig? Of is de zorg die nodig is niet planbaar? Wanneer u 24 uur per dag verzorging of verpleging nodig heeft is 24-uurs zorg voor u een goede keuze. Ons zorgteam is de hele dag beschikbaar voor verzorging of verpleging, afhankelijk van de zorgvraag. Daarnaast helpen de zorgverleners met andere dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, koken en licht huishoudelijke taken. Het idee dat een zorgverlener 24 uur hulp kan bieden is voor veel mensen, met bijvoorbeeld dementie, erg prettig.
Bij 24-uurs zorg is de zorgverlener ook in de nacht aanwezig, waarvoor er een aparte slaapplaats dient te zijn. Zo kunt u ook gedurende de nacht, bijvoorbeeld voor toiletgang, om hulp vragen.

Kleine vaste zorgteams

Bij Omzorg weten we hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met zorgverleners. Het is tenslotte niet niks om 24 uur per dag zorgverleners in huis te hebben. Daarom werken wij met kleine vaste zorgteams zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende gezichten. Hierbij zorgen wij ervoor dat uw zorgteam ook qua karakter bij u past. Voor 24-uurs zorg thuis vormen we een team bestaande uit ongeveer vier tot vijf zorgverleners. Wij plannen met hen een sluitend maandrooster waarin zij elkaar afwisselen.
Onze vakbekwame zorgverleners geven een gevoel van zekerheid, ook bij uw omgeving.

Omzorg ontzorgt

Omdat de zorgverlener 24 uur per dag aanwezig is, is het voor mantelzorgers een geruststellende gedachte dat de zorg in goede handen is, op ieder moment van de dag. Want ook voor u als kind of partner kan een ziek gezinslid een moelijke periode zijn. Het Omzorg zorgteam houdt bij 24-uurs zorg de gezinsleden op de hoogte over het ziektebeeld. Daarnaast zijn onze zorgverleners altijd beschikbaar voor een goed gesprek. Hierdoor ontzorgen en vergroten wij de kwaliteit van leven voor u en uw dierbaren.

Mantelzorgers participeren

Wilt u zelf bijdragen aan de zorg voor uw dierbare? Bij Omzorg denken we graag met u mee. Het is bij ons altijd mogelijk om als mantelzorger mee te draaien in het 24-uurs zorg rooster. U hoeft niet 24 uur hulp te bieden, maar bijvoorbeeld een dagdeel. Deel uw vragen, wensen of opmerkingen gerust met ons. Kijk ook op onze mantelzorgondersteuning pagina.

Financiering 24-uurs zorg

De meeste 24-uurs zorg die Omzorg inzet, wordt (mede) gefinancierd vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) uit een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg. U komt in aanmerking voor een WLZ indicatie wanneer er een diagnose voor bijvoorbeeld Alzheimer of dementie is gesteld. Deze diagnose is de basis die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gebruikt voor het indiceren van zorg. Uiteraard kunt u ook zonder indicatie 24-uurs zorg krijgen.

Heeft u nog geen indicatie of PGB? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u helpen met het aanvragen hiervan. Klik op onderstaande groene knop voor het aanvragen van informatie. Wij helpen u graag verder!