Omzorg 24 uurs zorg particuliere thuiszorg

24 uurs zorg

U wilt het liefst thuis blijven wonen, ook als u zorg nodig heeft. En wanneer een langdurig ziektebeeld zoals dementie geconstateerd is, kunt u ineens voor de moeilijke keuze staan: opname in een verpleeghuis of zorg thuis ontvangen. Met 24 uurs zorg via Omzorg kunt u opname in een verpleeghuis voorkomen.

Wij helpen u met de inzet van 24 uurs zorg, zodat u of uw dierbare exact de zorg die u nodig heeft ontvangt. Hiermee kunt u of uw naaste thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving. Het vaste team van professionele zorgverleners staat 24 uur per dag klaar voor verzorging en ondersteuning.

24 uurs zorg: 24 uur zorg per dag

Heeft u zowel overdag als ’s nachts zorg nodig? Of is de zorg die nodig is niet planbaar? Wanneer u 24 uur per dag verzorging of verpleging nodig heeft is deze intensieve zorg voor u een goede keuze. Uw zorgteam is de hele dag beschikbaar voor verzorging of verpleging, afhankelijk van de zorgvraag. Daarnaast helpen de zorgverleners met andere dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, koken en licht huishoudelijke taken. Het idee dat een zorgverlener 24 uur zorg en hulp kan bieden is voor veel mensen, met bijvoorbeeld dementie, erg prettig. Het betekent dat de zorgverlener ook in de nacht aanwezig. Dan dient er een aparte slaapplaats aanwezig te zijn. Zo kunt u ook gedurende de nacht, bijvoorbeeld voor toiletgang, om hulp vragen.

Kleine vaste zorgteams

Bij Omzorg weten we hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met zorgverleners. Het is tenslotte niet niks om 24 uur per dag zorgverleners in huis te hebben. Daarom helpen wij u met het samenstellen van een kleine vast zorgteam zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende gezichten. Hierbij zorgen wij ervoor dat uw zorgteam ook qua karakter bij u past. Voor 24 uurs zorg thuis vormen we een team bestaande uit ongeveer vier tot vijf zorgverleners. Wij plannen met hen een sluitend maandrooster waarin zij elkaar afwisselen. De vakbekwame zorgverleners geven een gevoel van zekerheid, ook bij uw omgeving.

Omzorg brengt rust in de situatie

Omdat de zorgverlener continu aanwezig is, is het voor mantelzorgers een geruststellende gedachte dat de zorg in goede handen is, op ieder moment van de dag. Want ook voor u als kind of partner kan een ziek gezinslid een moeilijke periode zijn. Het zorgteam houdt bij 24 uurs zorg de gezinsleden op de hoogte over het ziektebeeld. Daarnaast zijn de zorgverleners altijd beschikbaar voor een goed gesprek. Hierdoor ontzorgen wij u en vergroten wij de kwaliteit van leven voor u en uw dierbaren.

Mantelzorgers participeren

Wilt u zelf bijdragen aan de zorg voor uw dierbare? Bij Omzorg denken we graag met u mee. Het is altijd mogelijk om als mantelzorger mee te draaien in het 24 uurs zorg rooster. U hoeft niet dag en nacht hulp te bieden, maar bijvoorbeeld een dagdeel is ook een mogelijkheid. Deel uw vragen, wensen of opmerkingen gerust met ons zodat we met u kijken naar een prettige invulling. Kijk ook op onze mantelzorgondersteuning pagina.

Financiering 24 uurs zorg

De meeste 24 uurs zorg die via Omzorg wordt inzet, wordt (mede) gefinancierd vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) uit een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg. U komt in aanmerking voor een WLZ indicatie wanneer er een diagnose voor bijvoorbeeld Alzheimer of dementie is gesteld. Deze diagnose is de basis die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gebruikt voor het indiceren van zorg. Uiteraard kunt u ook zonder indicatie 24 uurs zorg inkopen.

Heeft u nog geen indicatie of PGB? Neem dan contact met ons op, wij kunnen kijken naar de mogelijkheden en u helpen met het aanvragen hiervan.

Bij Omzorg zit u goed

Als u een betrokken organisatie zoekt om 24-uurs zorg bij aan te vragen dan kunt u vertrouwen op Omzorg. Met de grootste zorgvuldigheid wordt een professioneel zorgteam samengesteld dat u in uw zorgvraag kan ondersteunen. Ook uw familie wordt betrokken. 24 uur zorg per dag is in het begin altijd even wennen en daarin ondersteunen wij zodat u snel op uw gemak wordt gesteld.

Klik op onderstaande groene knop voor het aanvragen van informatie. Wij staan u graag te woord en kunnen precies vertellen hoe 24 uurszorg er in uw situatie uit ziet.