vrouw in rolstoel genieten van de natuur.

Particuliere thuiszorg bij Parkinson

Heeft u of uw dierbare Parkinson en wilt u graag thuis blijven wonen? Met de uitstekende zorg van Omzorg kan dat. Onze zorgverleners geven deskundige en liefdevolle zorg in uw eigen huis.

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening waarbij de zenuwcellen langzaam afsterven. Hierdoor ontstaan stoornissen in gedrag en motoriek. Symptomen van de ziekte kunnen per persoon verschillen. Parkinson is een progressieve ziekte, dit betekent dat de symptomen langzaam steeds erger worden. De meest voorkomende en zichtbare symptomen zijn beven en stijfheid. Door deze klachten hebben mensen moeite met dagelijkse handelingen zoals uit bed komen, wassen en aankleden. Ook komt het vaak voor dat in latere fase van de ziekte een verhoogde kans is op dementie. Op dit moment zijn er nog geen medicijnen om de ziekte te genezen. Met medicijnen en hulp van een mantelzorger en/of particuliere thuiszorg  kunnen patiënten vaak nog lang thuis blijven wonen. 

Particuliere thuiszorg bij Parkinson

Omzorg biedt hulp als uzelf of uw dierbare Parkinson heeft. Dit doen wij door middel van 24-uurs zorg, nachtzorg of thuiszorg ter ondersteuning van de mantelzorger. Samen met u stellen we een klein team van ervaren zorgverleners samen. Hierdoor wordt uw zorg beter en efficiënter georganiseerd. Onze zorgverleners hebben ervaring op het gebied van Parkinson en kunnen omgaan met de hulpmiddelen die u nodig heeft. De zorgverleners kennen het ziektebeeld en maken het voor u of uw dierbare zo aangenaam en veilig mogelijk.

Langer thuis blijven wonen met Parkinson met een zorgverlener van Omzorg

Met een zorgverlener van Omzorg in huis hoeft u niet naar een verpleeghuis te verhuizen. Onze zorgverleners hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen met Parkinson. Zij ondersteunen u bij de dagelijkse bezigheden en zorgen voor balans, structuur en regelmaat. Benieuwd naar de ervaring van Parkinson patiënten en hun familie met onze zorgverleners? Lees hieronder het zorgverhaal van Franc en zijn moeder.

zorgverhaal van Franc en zijn moeder


Ondersteuning van mantelzorgers bij Parkinson

Mantelzorgers van mensen met Parkinson hebben een zware taak: helpen met eten, aankleden en zorgen voor een veilige omgeving. Naarmate de ziekte verder vordert zal een patiënt de hele dag door hulp nodig hebben en kan hij of zij ook niet meer alleen gelaten worden. Dat maakt het voor mantelzorgers bijna onmogelijk om er zelf even tussenuit te gaan. Omdat er nauwelijks ruimte is voor eigen activiteiten en ontspanning lopen mantelzorgers snel kans om overbelast te raken. U kunt dit voorkomen door op tijd extra zorg in te schakelen. Omzorg biedt extra hulp in de vorm van zorg overdag en in de nacht of 24-uurs zorg. Wilt u weten wat Omzorg voor uw persoonlijke situatie kan betekenen? Neem contact met ons op en vertel ons uw persoonlijke situatie. Samen met u denken wij graag mee over een oplossing. Zodat u of uw familieleden deels of volledig worden ontzorgd.

Neem direct telefonisch contact op, bel: 085-0160238


Financiering zorg bij Parkinson

Is er een diagnose Parkinson gesteld? Dan kunt u aanspaak maken op de wet Langdurige zorg (WLZ). U krijgt  dan van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een indicatie. Deze indicatie kunt u in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen. Vanuit dit budget kunt u zorg via Omzorg inkopen. Als er sprake is van een gedeelte van de  kosten dat niet wordt vergoed via een PGB, is dit het geval, mits boven een bepaald drempel bedrag, in veel gevallen fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Hoe nu verder? Wilt u ons nog wat beter leren kennen of heeft u na het lezen van bovenstaande tekst nog vragen? Ook als u vragen heeft over de financiering van onze zorgdiensten kunt telefonische contact met ons op nemen. 

Lees meer over onze diensten en over de financiering

 Klik hier voor meer informatie over de ziekte van Parkinson.