12/11/2018

Welke stappen moet u door om zorg aan te vragen?

Wat zijn de stappen om zorg aan te vragen? We horen het vaker; zorgland is ingewikkeld en wie de wegen niet kent krijgt niet snel een antwoord wat voldoening geeft. Daarom willen wij u adviseren om al in een vroeg stadium in gesprek te komen met een professional.

In gesprek met een professional

U kunt in gesprek gaan met uw huisarts. Hij of zij kan u goed informeren over verschillende ziektebeelden. Voor een specifiekere vraag kunt u een casemanager dementie benaderen, iemand die veel weet over de verschillende stadia van dementie en in uw omgeving de te bewandelen wegen goed kent. Of u kunt de voor u misschien al bekende wijkverpleegkundige benaderen, die u aanvullend kan informeren over het ziektebeeld.

Zorg aanvragen via Omzorg

Ook kunt u één van onze professionals binnen Omzorg raadplegen. Zij hebben veel ervaring met zorginzet voor cliënten met verschillende ziektebeelden en kunnen met u meedenken over mogelijke oplossingen, ook bij acute situaties. Samen overlegt u de mogelijkheden die passen bij de zorgwet en indicatie die van toepassing is.

U kunt uw zorgvraag in eerste instantie telefonisch of via dit webformulier aan Omzorg kenbaar maken. Wij zullen uw zorgvraag met u bespreken en maken hierna graag een afspraak ter kennismaking. Wanneer wij bij u thuis zijn geweest en afspraken met elkaar hebben gemaakt, gaan we voor u aan de slag. Geen ingewikkelde stappen, maar een heldere werkwijze. Dat is Omzorg.

Heeft u vragen over welke stappen u door moet om zorg aan te vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.