28/09/2022

Week tegen eenzaamheid

De Week tegen eenzaamheid is dit jaar van 29 september t/m 6 oktober. Een week waarbij er door het hele land activiteiten zijn waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.
Landelijk worden verschillende activiteiten georganiseerd. Iedereen mag hieraan deelnemen, van jong tot oud.

Programma Week tegen eenzaamheid

De Week tegen eenzaamheid staat in het teken van ontmoeten en contact maken. Met dat doel hebben verschillende organisaties in verschillende gemeenten allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kan men in Zeist een lezing over eenzaamheid bijwonen, meedoen in het naaiatelier of de film Vijf manier van pensioen bekijken. Alle inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal van 70 jaar of ouder krijgen in de laatste week van september een brief met daarbij een ongeschreven, eventueel nog zelf te versturen gefrankeerde ansichtkaart met daarop de boodschap ‘Ik moest gewoon even aan je denken’. Zij kunnen de kaart zelf houden of deze gebruiken om persoonlijk contact te zoeken met iemand uit hun netwerk.
Bent u benieuwd naar wat er bij u in de buurt wordt georganiseerd? Bekijk dan het programma van uw gemeente.

Een klein gebaar

Soms kan een klein gebaar een groot verschil maken. En niet alleen tijdens de Week van de eenzaamheid, maar het hele jaar door! Daarom inspireert Omzorg u graag en laten we met een paar simpele tips zien wat u zelf kunt doen.

Gezelschap tegen eenzaamheid

Omzorg biedt de dienst gezelschap en begeleiding aan. Voor diegenen die met regelmaat extra en liefdevolle aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld bij beginnende dementie. Wilt u weten wat deze dienstverlening inhoudt en welke mogelijkheden er voor u zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.