06/04/2020

Websites met informatie over het coronavirus

Het coronavirus kan veel impact hebben op het leven van onze cliënten en onze zorgverleners. We volgen de berichtgeving en ontwikkelingen van het coronavirus nauwlettend via de media en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en informeren onze cliënten en zorgverleners wekelijks middels een corona update.

Wij volgen de adviesprocedures en hanteren de richtlijnen zoals die worden opgesteld door het RIVM.

Belangrijke websites:

1. Het beleid voor medewerkers wijkverpleging en huishoudelijke hulp

2. Adviezen voor hygiëne in de thuiszorg

3. PGB-houders kunnen voldoende zorg blijven inkopen

Beschermingsmiddelen

Er is een tekort aan beschermingsmiddelen. Landelijk wordt grootschalig ingekocht en verdeeld onder ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. Helaas is er onvoldoende om ook PGB budgethouders en zzp’ers in de zorg te voorzien van middelen. In spoedgevallen kan er via de huisarts aanspraak gemaakt worden op de nodige middelen. De huisarts bepaalt of gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen noodzakelijk is. 

Voor diegenen die zich graag preventief beschermen hebben wij iemand bereid gevonden die speciaal voor cliënten en zorgverleners mondkapjes is gaan naaien. Deze worden op verzoek thuis gestuurd met de nodige instructie. Let op; deze zijn niet geschikt indien er sprake is van besmettingsverschijnselen.

Aanmeldingen nieuwe cliënten

Omzorg kan geen nieuwe cliënten aannemen die besmet zijn met het coronavirus.

Voor andere cliënten hanteren wij een andere manier van werken dan wij gewend zijn. Een persoonlijk kennismakingsgesprek voeren wij telefonisch met u in plaats van bij u thuis. We zullen u vragen enkele formulieren in te vullen. En daarmee hanteert Omzorg als organisatie ook de richtlijnen van het RIVM.

Heeft u vragen? Telefonisch zijn wij goed bereikbaar, kijk voor uw regio op de contactpagina.