11/10/2021

Voordelen van particuliere thuiszorg

U wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ook als er zorg nodig is. In eerste instantie denken veel mensen dat ze dan zijn aangewezen op de reguliere thuiszorgorganisaties. Met wijkverpleegkundigen die van zeer goede wil zijn, maar niet altijd de tijd voor u kunnen nemen. U kunt meestal ook niet aangeven wanneer u graag zorg zou willen ontvangen. U bent afhankelijk van de door de organisatie bepaalde wijkroutes en de beperkte tijd die ze aan u kunnen besteden. En zo zijn er vele voordelen van particuliere thuiszorg.

Waarom kiezen voor particuliere thuiszorg?

Het voordeel van particuliere thuiszorg is dat er zorg wordt ingezet naar uw wensen en behoeften. Op vaste dagen en vaste tijden. En altijd met vaste zorgverleners. Zorgverleners die veel meer tijd voor u nemen. Zeker bij zorg bij u thuis vinden wij het heel belangrijk dat de zorgverleners een klein team met vertrouwde gezichten vormen. Ook in situaties van dementie, waar wij vaak zorg leveren, is dit van groot belang. En u hoeft niet te wachten tot de wijkverpleging tijd heeft voor u in de geplande wijkroute, maar kunt zelf aangeven wanneer u bijvoorbeeld aangekleed wilt worden of wilt douchen.

Naast de noodzakelijke zorg kan er bij particuliere thuiszorg tijd en ruimte worden gemaakt voor persoonlijke aandacht. Door inzet van een vast zorgteam worden de zorgverleners voor u bekende en vertrouwde gezichten. Naast de voordelen van particuliere thuiszorg zijn er ook varianten van dit type zorg die voordelen hebben.

Wat voor particuliere thuiszorg is er mogelijk

Omzorg biedt als particuliere thuiszorgorganisatie zorg voor ouderen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. De zorg kan bij Omzorg variëren van gezelschap en begeleiding tot particuliere zorg en verzorging van blokken vanaf 5 uur tot 24-uurs zorg.

Voordelen particuliere nachtzorg thuis

Is er in de nacht verzorging of verpleging nodig? Dat kan! Omzorg biedt nachtzorg als waaknacht of slaapnacht aan. Het kan geruststellend zijn om te weten dat er ’s nachts een zorgverlener in de buurt is die kan helpen wanneer dit nodig is. Tijdens een slaapnacht slaapt de zorgverlener bij uw naaste in huis en biedt zo nodig hulp, bijvoorbeeld bij toiletgang of verwardheid. Bij een waaknacht staat uw zorgverlener continu paraat. Gedurende de gehele nacht kan er een beroep worden gedaan op diens hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld in gevallen van dementie of de terminale fase, waarbij een toeziend oog en warmte en nabijheid van grote waarde zijn.

Voordelen particuliere 24-uurs zorg thuis

In geval van 24-uurs particuliere thuiszorg is er gedurende 24 uur per dag een vertrouwd gezicht aanwezig die op elk moment paraat staat voor gewenste of noodzakelijke zorg. 24-uurs particuliere thuiszorg dus: een alternatief voor opname in een verpleeghuis, waarmee thuis wonen, in de eigen omgeving, mogelijk blijft.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van particuliere zorg thuis?

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 085-0160238 om uw persoonlijke situatie met ons te bespreken. Of bekijk onze brochure via onderstaande button.