19/09/2023

Parkinson weekend: 22 – 24 september

In het weekend van 22-24 september staat de stad Nijmegen volledig in het teken van de ziekte van Parkinson. De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte van de wereld. Aanleiding voor het weekend is de NWO Stevinpremie die prof. dr. Bas Bloem (Parkinson-expert) en zijn team toegekend kregen het afgelopen jaar. De premie maakt nieuw onderzoek mogelijk naar onder meer het effect van beweging op het voorkomen van de ziekte van Parkinson en het afremmen van de symptomen.

 

Meer aandacht voor de ziekte Parkinson

Prof. dr. Bas Bloem wil met het Parkinson weekend meer aandacht voor de ziekte van Parkinson. Aandacht voor deze ziekte is van groot belang. Tijdens ‘Het Parkinson Weekend’ wil hij iedereen kennis laten maken met de ziekte. Daarnaast wil hij mensen breder informeren over de mogelijkheden om de groei van de ziekte te remmen en om de kwaliteit van leven te verbeteren voor al die mensen die nu al getroffen zijn door deze ziekte. En natuurlijk wil hij ook dat mensen met de ziekte van Parkinson een mooi weekend laten beleven.

Talloze activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson

Tijdens het driedaagse weekend zijn er talloze activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten en alle andere geïnteresseerden. Activiteiten zoals special diner in de Stevenskerk in Nijmegen, in de Schouwburg een congres met allemaal updates over Parkinson en in het Lux Theater is het mogelijk om films over Parkinson te kijken. Dat en nog veel meer is er te doen en te beleven tijdens het Parkinson weekend van 22 – 24 september.

Kijk voor meer informatie op: https://www.parkinson.nl/actie/het-parkinson-weekend-22-24-september/