16/01/2018

‘Ik pak alles op en krijg daar ontzettend veel voor terug’

Sixleen Saturnilia (67) uit Spijkenisse zorgt al 15 jaar met veel plezier voor cliënten van Omzorg. En daar blijft het niet bij. “Ik heb met ál mijn families nog contact. Zorgen doe ik met hart en ziel, daarna pas met mijn handen. Dat voelen de mensen.”

Al op jonge leeftijd wist Sixleen dat ze de zorg in wilde. “Ik heb het afgekeken van de nonnen in het ziekenhuis op Curaçao. Dol was ik op die zorgzaamheid en warmte. Maar het zit ook in mijn DNA, dat zag mijn oma al toen ik nog maar een klein meisje was. Op het eiland noemt iedereen me ‘de verpleegster’. Ik was de eerste vrouw die met een witte schort door de wijk liep.”

Kleine gebaren, grote effecten

Trots is Sixleen zeker op haar werk. Het zorgt er onder andere voor dat ze regelmatig verder kijkt dan haar eigen functieomschrijving. “Natuurlijk pak ik klussen op als ik zie dat dat nodig is. Een boodschapje, een maaltijd bereiden; kleine gebaren met grootse effecten. En ik krijg er ontzettend veel voor terug, word zelfs uitgenodigd om tijdens vakanties langs te komen en te overnachten.

Een opdrachtgever met vertrouwen

Over de samenwerking met Omzorg is Sixleen zeer tevreden. “Het is een opdrachtgever die 100% achter je staat en vertrouwen in je heeft. Ook zoeken ze altijd passende cliënten voor je. Ik heb suikerziekte en werk daarom graag diensten van 24 uur. Omzorg houdt daar rekening mee en plant de diensten op zo’n manier dat iedereen tevreden is.”

 

Sixleen Saturnilia, verzorgende via Omzorg