Omzorg gezelschap dienst ouderen gezelschap houden

Gezelschap

Veel ouderen hebben te maken met eenzaamheid. Wanneer geliefden en vrienden om hen heen wegvallen wordt de kans op sociaal isolement groter. Bij Omzorg hechten we veel waarde aan kwaliteit van leven. Onze dienst gezelschap, staat in het teken van persoonlijke aandacht en gezelligheid.

Gezelschap: vervangende mantelzorg

U kent een gezelschap misschien als vervangende mantelzorg. Als kind (mantelzorger) woont u misschien op afstand van uw ouder. En met uw eigen gezinsleven en drukke baan bent u niet altijd in de gelegenheid om iedere week uw ouder te bezoeken. Omzorg helpt u, door de inzet van gezelschap. Bijvoorbeeld door een gezellig moment op een vaste dag en tijd in de week waar uw ouder op kan rekenen. Dit is voor u een geruststelling, wetende dat er iemand is die de nodige tijd en persoonlijke aandacht biedt.  Zo helpen wij tegen de vereenzaming van uw vader of moeder.

Gezelschap voor ouderen tegen betaling

Misschien moet u even wennen aan het idee: gezelschap voor ouderen tegen betaling. Bij Omzorg zien we dat deze dienst de afgelopen jaren enorm is toegenomen en positieve oplevert. Het geeft mantelzorgers (kinderen/partners) meer ruimte en rust, en uw ouder dat stukje extra aandacht en gezelligheid dat hij of zij nodig heeft en verdiend.

Invulling gezelschap voor ouderen

Gezelschap is geheel persoonlijk. De invulling bepaalt u zelf. Samen een maaltijd koken, een ontspannende wandeling door het park of samen een uitstapje maken. Met ons gezelschap is veel mogelijk. Wij luisteren graag naar uw wensen en voorkeuren. Wellicht heeft u behoefte aan een goed gesprek of wilt u graag samen uw fotoboeken bekijken en herinneringen ophalen. Wij denken graag met u mee en gaan opzoek naar een passende zorgverlener voor de juiste invulling.

Zorgverlening met een vertrouwd gezicht

Voor de inzet van gezelschap zoeken wij een zorgverlener die zich voor langere tijd wil committeren. Dit betekent dat deze zorgverlener voor u een vertrouwd gezicht zal worden. U leert elkaar kennen en bouwt een band met elkaar op. Eenzaamheid onder ouderen is een probleem dat wij door persoonlijke aandacht verhelpen. Heeft u wensen ten aanzien van deze zorgverlener, dan houden wij hier zoveel mogelijk rekening mee. Hierdoor zal de aanwezigheid van de zorgverlener al gauw als prettig en vertrouwd voelen.

Frequentie gezelschap

Aan de hand van uw wensen spreken we de frequentie af van het gezelschap en hoelang het gezelschap gewenst is. Onze zorgverleners werken in aangesloten blokken van minimaal vijf uur. U kunt het aanvragen als aanvulling op een bestaand zorgplan. Wij helpen u dan de bestaande zorgmomenten uit te breiden met het door u gewenste gezelschap. Natuurlijk kunt u ons gezelschap ook inzetten wanneer er nog geen zorg ingezet wordt bijvoorbeeld om een gevoel van eenzaamheid te voorkomen. Dit kan een goede manier zijn om aan zorg aan huis te wennen.

Hoe werkt gezelschap voor ouderen?

Heeft u interesse in gezelschap voor ouderen? Klik dan op onderstaande groene knop voor het aanvragen van informatie. In drie eenvoudige stappen kan de zorg ingezet worden.

We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten. Hiervoor bezoeken we u thuis. Tijdens de kennismaking brengen we uw situatie en uw wensen en voorkeuren zo compleet mogelijk in kaart.

Hierna gaan wij voor u op zoek naar een geschikte vaste zorgverlener voor de pluszorg. Wij doen ons best de juiste zorgverleners te selecteren en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid.
Bij een goede klik betekent dit dat de zorgverlener er voor u is op de momenten die u heeft aangegeven, op vaste dagen en vaste tijden. Wij maken voor u een maandrooster en zorgen indien gewenst voor vervanging bij ziekte of vakantie. Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Omzorg.

Wat kost gezelschap via Omzorg?

De kosten van gezelschap worden van te voren vastgelegd en gecommuniceerd. Het tarief is afhankelijk van uw situatie en bespreken wij graag in een persoonlijk voorbereidend gesprek.

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

 

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?