zorgverleners houden oudere vrouw met dementie gezelschap

Begeleiding & ondersteuning

Begeleiding en ondersteuning via Omzorg op een laagdrempelige manier. Praktische en specialistische hulp om grip te krijgen of te behouden op uw dagelijks leven. Wij zijn er voor u te zijn op de momenten dat u ons nodig heeft.

Grip op het dagelijks leven

Het is in sommige situaties niet altijd eenvoudig om grip op het dagelijks leven te houden. Uw verantwoordelijkheden voor de opvoeding van de kinderen, financiële verplichtingen en sociale afspraken kunnen soms teveel worden. Dan is het prettig om begeleiding of ondersteuning te ontvangen.

Begeleiding en ondersteuning van Omzorg

Zorgverleners via Omzorg bieden structuur, praktische adviezen en waar nodig psychische ondersteuning over een langere periode. Zelfzorg en persoonlijk functioneren zijn belangrijke aspecten hierin. Denk bijvoorbeeld aan:

  • In vroege stadia van dementie: dagstructurering, verheldering en verduidelijking;
  • Bij lichamelijke of geestelijke beperkingen: bijvoorbeeld hulp bij het opstarten van de dag en aanwijzingen bij alledaagse dingen;
  • In geval van sociaal isolement: erop uit gaan. U drinkt samen een kopje koffie op het terras en zorgt voor ontmoetingen om uw sociale leven op gang te helpen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden voor begeleiding en ondersteuning. Indirect ontlasten wij hiermee ook de mantelzorgers.

Als zorg nog niet nodig is

Misschien heeft u nog geen zorg nodig, maar vindt u ondersteuning bij u thuis wel prettig. Ook wanneer er nog geen zorg nodig is kan ondersteuning of begeleiding prettig zijn. Het is een laagdrempelige manier om te wennen aan iemand in huis die u helpt met allerlei zaken, net waar u behoefte aan heeft. In de beginnende fasen van dementie kan begeleiding extra houvast bieden in het dagelijks leven. Ook voor het organiseren van begeleiding naar huisarts- of ziekenhuisbezoeken kunt u Omzorg inschakelen.

Praktische ondersteuning

Wanneer u tijdelijk niet in staat bent om zelf taken in en rond het huis te verrichten, bijvoorbeeld bij revalidatie of overbelasting, dan is extra hulp zeer welkom. U kunt bij Omzorg terecht voor praktische ondersteuning. Zo kan de structuur die u en uw naasten gewend zijn, blijven bestaan.

Ervaren hulpverleners

Ervaren en invoelende professionals weten hoe ze op persoonlijke wijze de zaken weer op de rails kunnen krijgen. Wij zorgen ervoor dat uw hulpverleners bij u passen zodat u altijd kunt rekenen op een prettige samenwerking. We kijken niet alleen naar opleiding maar houden ook rekening met ervaring en karakter. Voordat u start, organiseren we een kennismaking, zodat u de hulpverlener die bij u komt eerst kunt leren kennen. Want een goed gevoel en goede klik komen de begeleiding en ondersteuning alleen maar ten goede!

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

 

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?