Omzorg begeleiding en ondersteuning

Ik ben mantelzorger en wil me oriënteren op zorg voor een ander

Informatie aanvragen

Voor uw vader, moeder of andere dierbare bent u op zoek naar ondersteuning die niet direct nodig is. Vanuit een PGB en/of eigen middelen bent u vrij om te kiezen waar u zorg inkoopt. Zodra het tijd voor u is om een keuze te maken, helpen wij u graag verder met een warme en persoonlijke aanpak.

De juiste zorg op het juiste moment

Het type ondersteuning, de frequentie en intensiteit is voor iedereen anders. Onze zorginzet wordt altijd gebaseerd op de persoonlijke situatie van uw dierbare. Tegen de tijd dat u in contact wilt komen bespreken we de zorgvraag. En als het niet acuut nodig is, staan wij klaar op dat moment dat het wel nodig is.

Waarom is uw naaste in goede handen bij Omzorg?

Bij de selectie van onze zorgprofessionals krijgen onderwerpen zoals opleiding, diploma’s, ervaring en referenties van anderen extra aandacht. Zo kunnen wij de kwaliteit hoog houden en uitstekende zorg bieden. Ook hechten wij veel waarde aan een goede klik met zorgverleners. Daarom selecteren wij met veel aandacht het zorgteam dat uw dierbare komt ondersteunen. Zo passen de zorgverleners ook goed qua karakter.

Voor welke soort ondersteuning kan uw dierbare bij Omzorg terecht?

Omzorg faciliteert in verschillende diensten die uitgebreid of met elkaar gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan verzorging en verpleging, 24-uurs zorg of nachtzorg. Door zorgtaken aan Omzorg uit te besteden krijgt u als mantelzorger weer wat extra tijd vrij. In die zin bieden wij ook mantelzorgondersteuning. Onderaan deze pagina kunt u doorklikken naar alle diensten die wij aanbieden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze deskundige collega’s staan voor u klaar om de behoeften van uw naaste in kaart te brengen. Als u zorg zoekt voor een ander, dan bent u degene die deze informatie met ons deelt. Telefonisch begeleiden wij u met al uw vragen. Zodra wij op basis van de besproken wensen of behoeften een team van zorgspecialisten hebben samengesteld, kan de ondersteuning starten. Lees meer over deze stappen bij onze werkwijze.

Omzorg tarieven

Als u (zorg)ondersteuning inkoopt vanuit het PGB van uw dierbare en/of eigen middelen, bent u vrij in de keuze van een zorgaanbieder. Omzorg hanteert transparante vanaf-tarieven. Het uiteindelijke kostenplaatje is afhankelijk van veel factoren die voor iedereen anders zijn. Telefonisch of per e-mail kunnen wij u het complete plaatje aanbieden. Om alvast een beeld te krijgen kunt u kijken op onze tarieven pagina. U kunt de ondersteuning vaak (voor een gedeelte) financieren uit een PGB, of de kosten fiscaal in aftrek brengen.

Wanneer is het juiste moment om contact op te nemen?

De ondersteuning is niet acuut nodig, maar mocht dit moment dichterbij komen is het prettig om u snel verder te kunnen helpen. U kunt via de website of per telefoon contact opnemen om de situatie van uw dierbare te bespreken. Door onze persoonlijke aanpak kunnen wij de zorg bieden die het goed past bij de wensen en behoeften van uw dierbare.

Meer weten? Bekijk de Omzorg brochure, bewaar onze website in de bladwijzer van uw internetbrowser of laat ons alvast wat extra informatie opsturen via onderstaande groene knop.

24-uurs zorg

Uw vader of moeder wilt het liefst thuis blijven wonen, ook als er zorg nodig is. En wanneer een langdurig ziektebeeld zoals dementie geconstateerd is, kunt u ineens voor de moeilijke keuze staan: opname in een verpleeghuis of zorg thuis ontvangen. Met 24 uurs zorg via Omzorg kunt u de opname van uw dierbare in een verpleeghuis voorkomen.

Meer informatie Neem contact op

Gezelschap

Veel ouderen hebben te maken met eenzaamheid. Wanneer geliefden en vrienden om hen heen wegvallen wordt de kans op sociaal isolement groter. Bij Omzorg hechten we veel waarde aan kwaliteit van leven. Onze dienst gezelschap, staat in het teken van persoonlijke aandacht en gezelligheid.

Meer informatie Neem contact op