10/02/2020

OmzorgDOET

Het is inmiddels een breed begrip; NLdoet. Een prachtig initiatief van het Oranje Fonds waarbij vrijwilligers zich inzetten voor diegenen die wat extra hulp kunnen gebruiken. “Ik vind het belangrijk dat wij als team van Omzorg ook iets extra’s kunnen betekenen. Daarom doen we bijvoorbeeld jaarlijks een bedrijfsuitje met een maatschappelijk thema. Zo zijn we vorig jaar met bewoners van Abrona in Soesterberg gaan wandelen naar de kinderboerderij en hebben we pannenkoeken gebakken. Een dag met veel plezier voor iedereen!” Vanaf dit jaar zoekt Omzorg het ook dichterbij en wordt OmzorgDOET geïntroduceerd.

Omzorg geeft extra persoonlijke aandacht

In de week van NLdoet, dit jaar van 9 t/m 13 maart 2020, zullen alle medewerkers van Omzorg zich extra inzetten voor eigen cliënten tijdens OmzorgDOET. Zij zullen zich een dagdeel inzetten om een hulpvraag of wens in vervulling te laten gaan. “We steken graag de handen uit de mouwen. En hiermee onderstrepen we de persoonlijke aandacht die we zo belangrijk vinden. We leren elkaar nog beter kennen”, aldus Inger Heijning-Eigenbrood, algemeen manager Omzorg.

Van extra handen in het huishouden tot museumbezoek

Alle cliënten van Omzorg hebben de mogelijkheid om zich aan te melden met hun hulpvraag of wens. Zijn er extra handen nodig in het huishouden? Bezoekt u graag een museum? Heeft u een klusje in de tuin? Meldt uw hulpvraag of wens aan! Per medewerker van Omzorg wordt er uit alle aanmeldingen één verzoek verloot. Deze cliënten ontvangen persoonlijk bericht en horen dan wie er komt helpen!

Verslag van de dag

Van de dag wordt een impressie gemaakt door een foto en verslagje, geschreven door de medewerker van Omzorg samen met de cliënt. Een mooie herinnering én ter inspiratie voor een volgende editie van OmzorgDOET.

Aanmelden

Aanmeldingen kunnen verstuurd worden aan inger@omzorg.nl of mogen telefonisch door worden gegeven aan de betreffende vestiging. Team Omzorg ziet ernaar uit om u te mogen helpen!