02/04/2015

Omzorg Zeist heeft een nieuw gezicht

Omzorg, bureau voor particuliere thuiszorg en dienstverlener aan thuiszorgorganisaties, heeft een nieuw gezicht; een kersvers pand in Zeist en een geheel vernieuwde website, ingericht naar het uitgebreide dienstenaanbod.

Goede bereikbaarheid

Al sinds 1999 is het kantoor van Omzorg in Zeist gevestigd, van waaruit een breed gebied van Midden-Nederland bediend wordt. Voorheen was het kantoor gevestigd aan de Slotlaan en later Voorheuvel, nu heeft Omzorg Zeist een eigen pand aan de Middellaan. De locatie is goed bereikbaar en aangrenzend bevindt zich voldoende parkeergelegenheid.

“Voor cliënten en zorgverleners veel toegankelijker, en dat is prettig”, aldus directeur Henk Eigenbrood. “Boven stellen wij de ruimte beschikbaar aan mensen die werkzaam zijn in de zorg. Hier kan men een teamoverleg of vergaderingen organiseren.” Zo houdt Omzorg direct contact met collega’s uit de branche. Ingeschreven zorgverleners van het bureau kunnen de ruimte kosteloos gebruiken voor dezelfde doeleinden.

Vernieuwd dienstenaanbod

Ook vernieuwd is het dienstenaanbod van Omzorg. Dit is uitgebreid van alleen 24-uurs zorg, dag- en nachtzorg, naar een breed palet aan typen zorg. “We hebben benoemd waar we goed in zijn. We leveren nog steeds de 24-uurs zorg en nachtzorg maar bieden nog veel meer. Neem onze Zorg in laatste levensfase en Verpleging & verzorging. Veel van onze gekwalificeerde zorgverleners zijn ervaren professionals in deze gebieden. Dat geldt ook voor Zorg bij (beginnende) dementie, Begeleiding & ondersteuning en Gezinszorg.”

Grote rol voor mantelzorgers

Door de hervorming van de langdurige zorg is er veel veranderd. De bijdrage van de overheid aan zorg en ondersteuning thuis wordt steeds kleiner, waardoor de rol van de mantelzorger steeds belangrijker wordt.

Omzorg denkt graag mee en biedt de mogelijkheid om het eigen netwerk te laten meedraaien in het online zorgrooster. “Zorgen voor een naaste brengt ook vaak vragen met zich mee en overbelasting van de mantelzorger ligt al gauw op de loer. Om dit te signaleren en voorkomen bieden wij de diensten Respijtzorg en Mantelzorgondersteuning aan, waarbij we de mantelzorger ontlasten en begeleiden waar dat nodig is.”

Persoonlijk gezelschap

Daarnaast zijn er steeds meer ouderen die kampen met gevoelens van eenzaamheid en isolement. “Wij willen er ook zijn voor diegenen die een minder groot sociaal netwerk hebben en behoefte hebben aan extra zorg en aandacht. Gezelschap via Omzorg voorziet hierin. Samen koken, boodschappen doen of een wandeling maken behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.”

Overige diensten

Omzorg helpt bovendien bij de aanvraag van een indicatie en verzorgt de aanvraag van een Persoonsgebonden Budget, de verantwoording en facturatie hiervoor. Daarnaast biedt Omzorg ook Diensten aan huis, handige gemaksdiensten zoals de inzet van een pedicure of klusjesman, en Huishoudelijke hulp. Aanvullende informatie over het dienstenaanbod en de werkwijze van Omzorg leest u op de website www.omzorg.nl. Voor een persoonlijk gesprek staat de deur van het kantoor aan de Middellaan 6 in Zeist voor u open. U bent van harte welkom.