31/05/2016

Omzorg scholingsaanbod

Omzorg is een samenwerking aangegaan met scholingsaanbieder Maatschap Goed Zorgen om een goede kwaliteit van zorg te ondersteunen. Voor zorgverleners hebben wij voor het tweede halfjaar van 2016 een scholingsagenda samengesteld met cursussen over diverse onderwerpen.

Doelgroep

De bijscholingen zijn bedoeld voor alle zorgverleners, ingeschreven bij Omzorg of zij die ook interesse hebben in de trainingen. Voor helpenden, verzorgenden, verzorgenden-IG en verpleegkundigen. Ken je iemand die interesse heeft maar niet bij Omzorg staat ingeschreven, geen probleem, hij/zij is ook van harte welkom.

Inhoud scholing

Naast de specifieke training over dementie zullen de scholingen ingaan op risicovolle en voorbehouden handelingen. De wet zegt over het uitvoeren van voorbehouden en risicovolle handelingen dat de zorgverlener bevoegd en bekwaam moet zijn. De bevoegdheidsregel kennen we allemaal wel, maar wie bepaalt nu of jij als zorgverlener bekwaam bent?

Elke zorgverlener heeft een eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van de keuzes die hij of zij maakt tijdens het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden. Elke training die wordt verzorgd, bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk:
– wetgeving;
– hygiëne;
– praktische uitvoering van de voorbehouden of risicovolle handeling.

Tijdens deze trainingen willen wij jou bewust maken van de consequenties van uw handelen. Bij dit alles staat de leervraag van jou als deelnemer natuurlijk centraal! In de trainingen komen altijd algemene onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld rapportage en de omgang met mantelzorgers.

Scholingsagenda 2016

Het aanbod ziet er als volgt uit:

Ademhaling, inzet van zuurstof en vernevelmedicatie

VIG/VP – 3 accreditatiepunten
Datum: 23 juni 2016

Injecteren en Diabetes Mellitus

VIG/VP – 3 accreditatiepunten
Datum: 29 september 2016

Zorg bij dementie

VZ/VIG/VP
Over de werking van de vier niveau’s in onze hersenen, de werking van de amandelkern en de vertaling daarvan naar jouw dagelijkse praktijk.
Datum: 13 oktober 2016

Voeding en sondevoeding

VIG/VP – 3 accreditatiepunten
Datum: 17 november 2016

Tijd en locatie

Alle trainingen duren een dagdeel en worden ’s middags gegeven, van 13.00 uur tot 16.00 uur, met uitloop tot 16.30 uur. De scholingen zullen plaatsvinden op het kantoor van vestiging Zeist of Velp, afhankelijk van waar de meeste aanmeldingen vandaan komen. Wij verzorgen uiteraard de koffie en thee en het lesmateriaal!

Interesse?

Wil je je aanmelden? Vul dan het inschrijfformulier in, klik hier om te downloaden. Vul deze volledig in en verstuur het formulier naar marijke@omzorg.nl. Dit kan tot uiterlijk 3 weken voor de lesdatum.

 MGZT Meer weten over maatschap Goed Zorgen? Kijk dan op www.goedzorgen.nl