13/11/2017

Omzorg Meet Up; over de kunst van het slapen

Omzorg Meet Up

Ieder jaar organiseren we een zorgverlenersavond of -middag waarbij we elkaar ontmoeten. Vanaf dit jaar willen we dit in een nieuw jasje gieten en willen we naast dat we elkaar graag ontmoeten ook een inspirerende workshop aanbieden. Daarom nodigen we alle zorgverleners die ingeschreven staan bij Omzorg uit voor de eerste Omzorg Meet Up; over de kunst van het slapen.

De kunst van het slapen

Slapen. Het lijkt iets wat we automatisch doen, maar goed slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen halen niet het optimale uit de nacht en zelfs 40% van de mensen heeft last van slaapproblemen. Zeker ouderen, lijken vaak last te hebben van regelmatige slaaponderbreking in de nacht, onrust, of heel vroeg wakker worden en kunnen hun slaap verbeteren. En mensen die werkzaam zijn in de nacht kunnen vaak wel wat hulp gebruiken om hun slaapritme te ondersteunen en optimaal uitgerust te kunnen zijn. En dat is belangrijk, want een goede nachtrust is belangrijk voor lichaam en geest. Een goede nachtrust stelt ons in staat om gebeurtenissen te verwerken, geeft ons lichaam de tijd om te herstellen en heeft invloed op hoe we ons voelen.

Tijdens deze Meet Up leer je hoe je jouw eigen slaap, maar ook die van jouw clienten kunt verbeteren. Je krijgt informatie over slaap, slapeloosheid en medicatie, tips om beter te kunnen slapen en je leert hoe je iemand kunt helpen minder angstig te zijn en te concentreren op een rustige slaap.

Programma

In een inspirerende workshop onder leiding van Jenny Stringa (docent van Vitras) leer je tijdens deze Omzorg Meet Up meer over de kunst van het slapen. Daarna is er een borrel, tijd om na te praten en elkaar te ontmoeten.

15.00 uur                      inloop
15.15 – 16.15 uur        workshop: ‘de kunst van het slapen’
16.15 – 17.15 uur        borrel en meet up

 

Ben je als zorgverlener ingeschreven bij Omzorg en lijkt het je leuk om hierbij aanwezig te zijn?
Meld je aan via zeist@omzorg.nl