28/07/2017

Maatschappelijk betrokken met Samen voor Zeist

Omzorg is partner van Samen voor Zeist. Een netwerk voor maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties in de regio. Samen gaan we op zoek naar sociale binding tussen bedrijven, organisaties en de samenleving.

 

Ontmoetingen via Samen voor Zeist

Bij Omzorg zijn er door de juiste matching van Samen voor Zeist al verschillende verrassende en mooie ontmoetingen tot stand gekomen. Bij deze ontmoetingen kijken we naar de raakvlakken die er zijn en gaan we op zoek naar de meerwaarde voor onszelf en voor de ander, en dit alles met gesloten beurs.

Als team van werknemers van Omzorg zetten we ons graag in om anderen te helpen. Samen steken wij de handen uit mouwen en willen naast ons dagelijkse werk ook graag iets betekenen voor mensen die een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Zo gaan we in het voorjaar aan de slag bij Abrona en mogen we een hele dag op pad voor een sportieve ontmoeting met clienten van Abrona, mensen met een beperking. We gaan daarbij samen fietsen en een prachtige lentewandeling maken. Na afloop trekken we onze laarzen aan en stappen we in het groen voor een tuinklus op het terrein van Abrona in Huist ter Heide.

Aanbod

We hebben bij Omzorg een prachtige open (vergader-)ruimte die we ter beschikking stellen voor bijeenkomsten en presentaties voor mensen en bedrijven uit de buurt.

We hebben samen met verschillende organisaties ook bijgedragen aan de nodige kennis en kunde en tegelijkertijd ook kennis en kunde mogen ontvangen. Zo werkten we samen met bijvoorbeeld PGGM aan een training over heldere communicatie en volgenden we verschillende workshops.

Prokkelstages

Andersom wil Omzorg ook graag de mogelijkheid aan mensen bieden om een kijkje te nemen en mee te draaien op ons kantoor in Zeist. Omzorg heeft verschillende prokkelstage-plekken aangeboden. Een prokkelstage is een stage voor in ieder geval één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf of organisatie. Voor Omzorg is het een mooie kans om te leren van iemand die vaak op een heel andere en verfrissende manier naar de wereld kijkt. Voor de prokkelaar is het een leuke manier om ervaring op te doen, zelfvertrouwen op te bouwen, mee te doen in de maatschappij en met kleine stappen richting participatie op de arbeidsmarkt te gaan.

Zo heeft liep Daan van Bartimeus een dagje mee bij ons op kantoor in Zeist. Door zijn beperking heeft Daan een beperkt zichtvermogen maar dat belet hem niet om werk wat voor handen ligt op te pakken. Daan heeft ons geholpen met het maken van analyses en administratieve werkzaamheden en bracht de nodige humor met zich mee.

Ook Ditty van Reinaerde heeft bij Omzorg een prokkelstage gelopen. Na jaren in de boekhouding gewerkt te hebben is dat voor Ditty niet meer mogelijk met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Door na jaren weer in de omgeving en bedrijvigheid van een kantoor te zijn en te ondersteunen in administratieve werkzaamheden, voelde Ditty zich weer even thuis op de werkvloer. “De komst van Ditty zorgde voor een leuke sfeer bij ons op kantoor, iedereen heeft enorm genoten van haar aanwezigheid,” aldus Inger Heijning, vestigingsmanager van Omzorg Zeist.

 

We hopen nog veel prokkelaars een plek te mogen bieden, samen met anderen de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen en te genieten aan de overdracht van kennis en kunde als partner van Samen voor Zeist.

 

 

“ Omzorg is partner van Samen voor Zeist en laat dit zien door haar deuren te openen voor betrokken samenwerkingen. Iemand een dag lang begeleiden daar draait het team van Omzorg hun handen niet voor om.” 

– Wilma de Groot, Senior Intermediair bij Samen voor Zeist