23/10/2020

Maatregelen tegen Covid-19

Het coronavirus heeft veel impact in de Nederlandse samenleving. Voor de veiligheid van onze cliënten en zorgverleners nemen wij maatregelen. Wij volgen wij de berichtgeving en ontwikkelingen rondom Covid-19 nauwlettend via de media en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hieronder leest u welke maatregelen Omzorg neemt.

Aanmeldingen nieuwe cliënten

Omzorg kan geen nieuwe cliënten aannemen die besmet zijn met het coronavirus.

Voor andere cliënten hanteren wij een andere manier van werken dan wij gewend zijn. Een persoonlijk kennismakingsgesprek voeren wij telefonisch met u in plaats van bij u thuis. We zullen u vragen enkele formulieren in te vullen.

Bestaande cliënten

Basisregels – We willen blijven benadrukken dat de basisregels zoals opgesteld door de Rijksoverheid voor iedereen gelden. U leest deze basisregels hier.

Persoonlijke beschermingsmiddelen – we adviseren onze zorgverleners om als helpende, verzorgende, verpleegkundige en begeleider preventief een mondneusmasker te gebruiken. We sluiten ons daarmee aan bij het advies van V&VN, ondersteund door Actiz en ZorgthuisNL.

In geval van coronaverschijnselen cliënt – dient de zorgverlener een chirurgisch mondneusmasker te dragen, wergwerphandschoenen te gebruiken, een bril te dragen en schort met lange mouw. Indien nodig ondersteunt Omzorg de zorgverlener bij het beschikbaar krijgen van deze beschermingsmiddelen.

In geval van coronaverschijnselen zorgverlener – vragen wij de zorgverlener zich zo snel mogelijk te laten testen en in afwachting van de uitslag de werkzaamheden te staken. In overleg met de cliënt zullen wij opzoek gaan naar eventuele vervanging.

In geval van vastgestelde corona cliënt – vindt overleg met cliënt en diens naasten plaats. In geval van thuisblijven vragen wij zo nodig het zorgteam om exclusief voor deze cliënt te willen blijven werken. Werken bij een coronapatiënt betekent annulering van alle overige werkzaamheden. Uiteraard alles in goed overleg.

In geval van vastgestelde corona zorgverlener – vragen wij de zorgverlener om in quarantaine te gaan en houden we gedurende die periode nauw contact. Zo nodig zetten wij ons in om vervanging te regelen. Teamleden zullen wij vragen om volgens richtlijnen van het RIVM volledig beschermd te gaan werken.

Kantoren Omzorg

Op dit moment zijn onze kantoren gesloten. Wij werken vanuit huis. Telefonisch en per e-mail zijn wij goed bereikbaar, kijk voor uw regio op de contactpagina.