Financiering zorg bij dementie

Financiering van particuliere zorg bij dementie kan op verschillende manieren. Naast eigen middelen kan er meestal gebruik gemaakt worden van eenpersoonsgebonden budget. Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) dan kunt u de zorg hiermee geheel of gedeeltelijk betalen. Dit is afhankelijk van uw indicatie en het aan u toegekende PGB budget en uiteraard de vorm van particuliere thuiszorg bij dementie die u van Omzorg ontvangt.

Is het PGB budget niet toereikend, dan zal de dementiezorg gedeeltelijk met particuliere middelen aangevuld worden. Een andere mogelijkheid is dat de zorg gedeeltelijk overgenomen wordt door mantelzorgers. Omzorg werkt regelmatig samen met mantelzorgers in het zorgrooster.

Indien er sprake is van een gedeelte van de kosten dat niet wordt vergoed via een PGB, is dit gedeelte, mits boven een bepaald drempelbedrag, in veel gevallen fiscaal aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting. Dit kan via de aftrekpost “fiscale gezinshulp”(onder zorgkosten).

In combinatie met het PGB budget maakt het dat u particuliere thuiszorg bij dementie kunt ontvangen waarbij een flink gedeelte dan wel via het persoonsgebonden budget dan wel via een belastingteruggave direct of indirect door de overheid wordt vergoed.

Wilt u meer informatie aanvragen zonder ergens aan vast te zitten? Wilt u kennismaken en uw situatie delen zodat wij kunnen meedenken? Of wilt u een persoonlijke kostenberekening ontvangen zodat u inzicht krijgt in de financiering van zorg bij dementie?