Financiering particuliere thuiszorg

De financiering van particuliere thuiszorg kan op verschillende manieren gedaan worden. De meest gebruikte financieringsbron is het persoonsgebonden budget. Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) dan kunt u de zorg hiermee geheel of gedeeltelijk betalen. Dit is afhankelijk van uw indicatie en het aan u toegekende PGB budget en uiteraard de vorm van particuliere thuiszorg die u van Omzorg ontvangt. Is het PGB budget niet toereikend, dan zal de zorg gedeeltelijk met particuliere middelen aangevuld moeten worden. Een andere mogelijkheid is dat de zorg dan gedeeltelijk overgenomen wordt door mantelzorgers.

Indien er sprake is van een gedeelte van de kosten dat niet wordt vergoed via een PGB, is dit gedeelte, mits boven een bepaald drempelbedrag, in veel gevallen fiscaal aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting. Dit kan via de aftrekpost “fiscale gezinshulp”(onder zorgkosten).

In combinatie met het PGB budget maakt het dat u volledige particuliere zorg kunt ontvangen waarbij een flink gedeelte dan wel via het persoonsgebonden budget dan wel via een belastingteruggave direct of indirect door de overheid wordt vergoed.

Wilt u meer informatie aanvragen over de financiering van particuliere thuiszorg zonder ergens aan vast te zitten? Wilt u kennismaken en uw situatie delen zodat wij kunnen meedenken? Of wilt u een persoonlijke kostenberekening ontvangen?