Financiering 24 uurs zorg

De financiering van particuliere 24 uurs zorg kan op verschillende manieren geregeld worden. Naast eigen middelen kan er meestal gebruik gemaakt worden van een persoonsgebonden budget. Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) dan kunt u de zorg hiermee geheel of gedeeltelijk betalen. Dit is afhankelijk van uw indicatie en het aan u toegekende PGB budget.

In gevallen van 24 uurs zorg, waarbij Omzorg de volledige zorg overneemt, zal het PGB budget ook met particuliere middelen aangevuld worden. Dit kan anders zijn indien mantelzorgers een gedeelte van de zorg op zich nemen.

Indien er sprake is van een gedeelte van de kosten dat niet wordt vergoed via een PGB, is dit gedeelte, mits boven een bepaald drempelbedrag, in veel gevallen fiscaal aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting. Dit kan via de aftrekpost “fiscale gezinshulp”(onder zorgkosten).

In combinatie met het PGB budget maakt het dat u volledige particuliere zorg kunt ontvangen waarbij een flink gedeelte dan wel via het persoonsgebonden budget dan wel via een belastingteruggavedirect of indirect door de overheid wordt vergoed.

Wilt u meer informatie aanvragen over de financiering van 24 uurs zorg zonder ergens aan vast te zitten? Wilt u kennismaken en uw situatie delen zodat wij kunnen meedenken? Of wilt u een persoonlijke kostenberekening ontvangen?