09/01/2017

Er voor iemand zijn, óók in de stille uurtjes en op vakantie

Mantelzorgers worden soms zwaar belast. Het zorgen voor een ziek familielid is intensief en vaak leven er – zeker in het geval van een ernstige ziekte – allerlei vragen. Een verpleegkundige van Omzorg kan in die gevallen de cliënt ondersteunen. Door medische zorg of een luisterend oor te bieden. En héél soms door samen op vakantie te gaan. Verpleegkundige Bernhard Lemstra uit Zeist vertelt.

“Na een avontuurlijke carrière als verpleegkundige op een boorplatform en vertegenwoordiger van een farmaceutisch bedrijf, belandde ik in 2010 bij Omzorg. Ik miste het werken met mensen en wilde dichterbij huis aan de slag. Bovendien wilde ik meer mijn eigen tijd indelen. Als zzp’er via Omzorg kan dat goed.”

 

Bijdragen aan welbevinden

“Ik werk nu met veel plezier in de nachtzorg. Dat past heel goed bij mij; die stille uurtjes waarin je tóch een klein beetje kan bijdragen aan iemands welbevinden. Vaak zijn het mensen in hun laatste levensfase. Voor hen is het prettig om te weten dat er continue iemand paraat staat. Bovendien vind ik het fijn dat ik de mantelzorger kan ondersteunen, door hem of haar een nacht goed te laten slapen.”

 

Meereizen naar Spanje

“Heel soms gaat het werk als verpleegkundige nóg wat verder. Zoals met een meneer uit Zeist die mij vroeg hem te verplegen tijdens zijn vakantie in Spanje. Door zijn handicap kon hij sinds enkele jaren niet meer zelfstandig reizen, hoewel hij dolgraag weer eens naar het familiehuis aan de Spaanse kust wilde. Na overleg met Omzorg ben ik met hem meegereisd en heb hem daar een paar weken verpleegd. Ik vind het fantastisch dat zoiets kan bij Omzorg; het getuigt van medemenselijkheid en professionaliteit.”

 

Bernhard Lemstra, verpleegkundige via Omzorg