30/06/2021

Een thuis waar je je veilig voelt

Verpleegster, stewardess, kledingontwerpster, agent van modemerken; de carrière van Catherine (62) is even rijk als afwisselend. Maar nu zit de verzorgende uit Soesterberg naar eigen zeggen helemaal op haar plek bij Omzorg. “Ik wil geen productie meer draaien, maar écht aandacht voor mensen. Het geeft me energie als ik iemand heb kunnen helpen.”

Grootse plannen

Catherine had al wat ervaring in de zorg, maar haar liefde voor het vak ontwikkelde zich pas echt toen ze in een verzorgingshuis ging werken. “Ik wilde er mijn eigen draai aan geven en had grootse plannen. Een moestuin onderhouden met de bewoners, kleine reisjes organiseren en af en toe een spontaan borrelmoment. Maar ik liep tegen de grenzen aan van wat kon. In plaats van de mens centraal te stellen, draaide het om regels. Ik nam mezelf voor het de volgende keer anders aan te pakken.”

Een fijn huis bieden

Na allerlei andere afslagen koos Cahterine ervoor om te gaan werken via Omzorg. Een bijzondere klus was er één bij een echtpaar in Driebergen. En tot op de dag van vandaag komt ze daar nog steeds. “Man en vrouw hebben al veel samen meegemaakt en gaan nu door een moeilijke fase. Toch blijven zij positief en enorm liefdevol naar elkaar. Ik kan intens genieten van de liefde tussen die twee. Ik doe er met mijn collega’s alles aan om hen een fijn huis te bieden, zolang dat nog kan. Ik kook lekker voor ze, knap de tuin een beetje op. Ook neem ik op hun verzoek mijn hond af en toe mee. We hebben een enorm fijne klik.”

Goede keuze, ook in moeilijke tijden

Ook in moeilijke tijden haalt Catherine veel uit de zorg. “Ik heb een heel lastige periode achter de rug. Mijn werk was mijn uitlaatklep, mijn veilige haven. Ik vind ontspanning in mijn werk; bezig zijn met anderen, daar voel ik me goed bij. Ik werk soms 12 uur per dag, maar kom altijd thuis met nog veel energie. Dat is een goed teken. Dan heb je de juiste keuze gemaakt.”

Corona

Het afgelopen jaar was een vreemd jaar, ook voor Catherine persoonlijk. “Ik heb zelf corona gehad en kreeg veel tijd om na te denken over mezelf. Ik weet nu wat ik wil: meer balans en een baan die draait om aandacht voor de mens. Ik prijs mezelf gelukkig dat dat kan bij Omzorg. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat niet iedere zorgaanbieder zo werkt. Ik denk er ook over na om naast mijn werk weer iets creatiefs op te pakken. Dat heeft dit jaar – na veel verdriet – óók gebracht: hernieuwde focus op mijn leven.”