04/09/2018

Een baan met impact, zélfs op het water

Ze had allang van haar pensioen kunnen genieten. Maar nu Elly van de Kolk (68) flexibel werken via Omzorg heeft ontdekt, blijft ze naar eigen zeggen ‘nog wel even..’. “Ik heb een baan met impact. Er wordt goed geluisterd naar mijn wensen; ik kan per week aangeven wat ik wil en kan werken.”

De Maarssense Elly is sinds 1 mei via Omzorg werkzaam. “Ik heb 50 jaar ervaring als verpleegkundige en hou van het vak. Ik ben momenteel heel gelukkig met het vaste team waar ik nu werk. Geen volle week meer, maar ongeveer 16 uur. Zo hou ik genoeg tijd over voor mijn familie en sociale leven.

Bijzondere week op het water

De afgelopen maanden heeft Elly al veel bijzondere dingen meegemaakt. “Het mooiste was wel de week waarin ik via Omzorg op de Henry Dunant, het vakantieschip van het Rode Kruis, mocht meevaren. Er was iemand nodig die het team kon helpen aansturen. Het was een geweldige week, ondanks het harde werken. Ik heb veel contact kunnen maken met de gasten. Die waren op hun beurt weer heel blij met de tijd die ik voor hen vrijmaakte. Dat maakt het vak ook zo leuk.”

Fris door variatie

Elly is nachthoofd in een verpleeghuis geweest, maar heeft ook in ziekenhuizen, in de psychiatrie en verslavingszorg gewerkt. “Je kunt wel zeggen dat ik variatie heel belangrijk vind in mijn werk. Regelmatig wisselen van werkzaamheden houd je fris en scherp. Gelukkig biedt Omzorg die vrijheid.”

Een baan met impact

Aan stoppen met werken moet Elly voorlopig nog niet denken. “Ik heb net weer voor vijf jaar mijn BIG-registratie binnen, dus voorlopig kan ik nog vooruit. Het vak blijft boeien en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik ben er trots op dat ik nog steeds iets kan betekenen voor de ander. Een baan met impact, daar word ik heel gelukkig van.”

 

Elly van de Kolk, verpleegkundige via Omzorg