06/07/2022

“De toekomst van de ouderenzorg zit in technologie”

……althans volgens minister Helder. Minister Helder heeft recent haar plannen voor de toekomst van de ouderenzorg bekend gemaakt. Opvallend is dat ze expliciet inzet op digitale hulpmiddelen in de ouderenzorg. Zowel om de zorgkosten voor de ouderenzorg in toom te houden, maar ook vanwege het serieuze personeelstekort bij verzorgingshuizen en in de wijkverpleging. Meer gebruikmaken van robotisering en zaken als bijvoorbeeld valmatten dus. Dat is namelijk efficiënt. Een gedeeltelijk vervanging van zorgpersoneel door digitale oplossingen.

Bij Omzorg geloven we juist in persoonlijke zorg op maat. 1-op-1 zorg van en door betrokken zorgverleners die werken vanuit een groot zorghart. Juist voor de groep kwetsbare oudere cliënten. Gelukkig zijn we ook in staat om u die zorg met ons trouwe zorgverlenersbestand te kunnen bieden. Er zijn voldoende zorgverleners die graag via Omzorg in de particuliere zorg werken omdat ze echte zorg en aandacht kunnen besteden aan cliënten.

Voor onze cliënten betekent dit dat ze langer thuis kunnen blijven wonen met zorg op maat en niet in een verpleeghuis opgenomen hoeven te worden. Een verpleeghuis waar, volgens de plannen, uit efficiencyoverwegingen bij een toenemende vraag juist minder zorgpersoneel ingezet zal gaan worden. En dat is voor niet iedereen de best passende oplossing.