06/09/2023

Binnen paar dagen zorg geregeld, fractie later maandrooster klaar

“Mijn vader was voor de tweede keer gevallen en spookte ’s nachts vaak zonder rollator door het huis. Mijn zussen en ik maakten ons erge zorgen, maar konden ook niet iedere nacht bij hem zijn. De energie was op, we waren gewoon te moe.” Ria de Heer (69) uit het Utrechtse Harmelen vertelt over de laatste maanden uit het leven van haar vader en de zorgen die ze had. Gelukkig bood nachtzorg aan huis van Omzorg uitkomst.

 

Zelfstandig

“Mijn vader woonde tot op hoge leeftijd zelfstandig. Vier jaar geleden is mijn moeder overleden, maar mijn vader wilde zijn eigen boontjes blijven doppen. Hij kookte zelf, genoot van zijn krantje en fietste dagelijks een rondje op de e-bike. Dat mijn zus en ik in de buurt wonen, scheelt natuurlijk. Wij hielpen mee met de zware dingen en kwamen langs om hem gezelschap te houden. Hij genoot altijd van die gezelligheid in huis.”

 

Ondersteuning door familie

Maar afgelopen mei ging het mis. De vader van Ria maakte een ongelukkige val in huis en werd pas een paar uur later gevonden. “Echt gewond raakte hij niet, maar we merkten dat hij sinds dat moment achteruit ging. Mijn vader kreeg steeds meer moeite met zijn evenwicht en werd ook wat verward. Er werd een rollator aangeschaft en mijn zussen besloten dat er vanaf dat moment dag en nacht iemand bij onze vader in huis moest zijn. Ik was zelf op dat moment op vakantie, dus alle zorg kwam terecht op hun schouders en die van hun kinderen.”

Samen dammen tijdens een thuiszorg dienst van Omzorg.


Nachtzorg via Omzorg

“Eenmaal terug van vakantie stak ik ook de handen uit de mouwen. Maar ik ben een slechte slaper, en wilde liever – zeker met een stevige jetlag – in mijn eigen bed slapen. Intussen kreeg mijn vader steeds meer last van allerlei dwangmatige handelingen, hij was heel onrustig en had niet meer een goed besef van de tijd. Na enig intern beraad besloten we op zoek te gaan naar een zorgverlener die in de nachten bij kon springen. Via thuiszorg kwamen we begin juni terecht bij Omzorg.”


Snel geholpen, vast team

“Ik had het niet verwacht, maar Omzorg wist ons binnen vier dagen al te ontzorgen met nachtzorg. En nog een paar dagen later was het hele rooster voor de maand al rond. We kregen een vast team met vijf collega’s. Die vaste gezichten zijn ontzettend fijn, op die manier konden mijn vader en wij écht een band opbouwen. Ik ben sowieso ontzettend tevreden met de zorg die we via Omzorg hebben ontvangen. Er werd met zoveel affectie gewerkt, en we konden vaak rekenen op iets extra’s: hulp bij het wassen en aankleden of een lekker ontbijtje.”

 

Een goed gevoel

“Uiteindelijk hebben we twee maanden gebruik kunnen maken van Omzorg, daarna was er plek in een fijn verpleeghuis in de buurt. Mijn vader heeft hier maar heel kort gewoond, en is uiteindelijk begin augustus overleden, na weer een val en een korte ziekenhuisopname. Ondanks het verdriet en gemis kijken mijn familie en ik met een goed gevoel terug op de afgelopen weken. Mijn vader heeft de zorg ontvangen die hij nodig had. Omzorgers zijn stuk voor stuk schatten.”

 

Meer informatie over nachtzorg

Heeft u of uw naaste ook ’s nachts hulp nodig? Omzorg helpt u met het organiseren van nachtzorg aan huis zodat u ook ’s nachts verzekerd bent van goede zorg. Zo kunt u met een gerust gevoel genieten van een goede nachtrust. Nachtzorg via Omzorg kan als waaknacht of slaapnacht worden ingezet. Klik hier voor meer informatie over nachtzorg via Omzorg.