30/05/2023

Als mantelzorger moet je óók aan jezelf denken

‘Uitstekend! Een dikke 10.’ Dat schrijft Louise (61) over de ondersteuning die haar moeder via Omzorg ontving op de website www.klantenvertellen.nl. Zulke mooie woorden maakten ons nieuwsgierig en we namen contact op. Een enthousiast gesprek volgde.

Heel serieus

“Mijn moeder had net een ziekenhuisopname achter de rug en was naar huis gestuurd om daar verder te herstellen. Vanwege haar grote angst om ’s nachts alleen te zijn, was ik op zoek naar gezelschap voor diezelfde nacht. Helaas konden we niet terecht bij een zorghotel, dus ondersteuning thuis was de enige optie. Het was vrijdagmiddag laat en ik had er een hard hoofd in. Maar bij Omzorg namen ze mijn vraag direct heel serieus. Al na een paar uur werd ik gebeld dat het geregeld was. Een enorme opluchting.”

Fris en energiek

“Mijn broers, schoonzusjes en ik doen zoveel mogelijk zelf voor onze moeder. Maar naast een drukke fulltime baan is mantelzorg ook pittig. Daarom heb je af en toe hulp van buiten nodig. Dat is heel normaal en niet iets om je voor te schamen. Mijn moeder heeft uiteindelijk maar twee weken zorg ontvangen via Omzorg, maar ik zou het zo weer doen. Je moet als mantelzorger ook aan jezelf denken. Alleen als je fris en energiek bent, kun je er echt voor iemand zijn.”

Een mooie tijd

Louise’s moeder woont inmiddels in een aanleunwoning en ontvangt vier keer per dag bezoek van thuiszorg. Louise: “Dat is fijn voor haar en voor ons, maar eigenlijk niet genoeg. Ik vind het soms best lastig rijmen: mijn moeder is een heel sterke vrouw, heeft altijd gewerkt en stond voor iedereen klaar. We willen haar nu een mooie tijd geven, met álle ondersteuning die nodig is. Dat verdient ze gewoon. Gelukkig hebben we nu warm contact met Omzorg. Ik hoef niet meer bang te zijn dat we er op een later moment alleen voor komen te staan.”

Lekker slapen

“De mensen van Omzorg hebben écht iets bijzonders voor ons gedaan. Dankzij deze hulp had mijn moeder rustige nachten en kon ze goed herstellen. En ook ik kon lekker slapen. Met een drukke baan en een zieke moeder heb je je rust hard nodig. Esmée en haar collega’s weten dat, ze zijn enorm begripvol en meelevend. Ik kan Omzorg iedereen aanraden.”

De hele recensie van Louise en andere enthousiaste cliënten lezen? Kijk dan op de website www.klantenvertellen.nl. We vinden het natuurlijk heel fijn en leerzaam als u ook uw ervaring met de diensten van Omzorg deelt.