15/09/2023

3 redenen waarom Josien (62) besloot om nachtzorg in te zetten voor haar dementerende moeder

Naast je werk, je sociale leven en je gezin ook nog eens de zorg van je ouder wordende moeder of vader op je nemen: ga er maar aanstaan. Maar je hoeft het niet alleen te doen ontdekte Josien (62). Sinds een aantal jaren is Josien samen met haar broer en zus mantelzorger voor hun dementerende moeder.

 

Nachtzorg thuis inschakelen voor hun dementerende moeder, bleek een prima keuze.

“In het begin bestond de zorg voor onze moeder vooral uit hulp bij de dagelijkse activiteiten, boodschappen doen, koken, organiseren van extra zorg en gezelschap. We konden de zorg toen goed onderling met elkaar regelen. Langzaamaan ontstond er ook in de nachten steeds meer onrust bij mijn moeder. We werden steeds vaker meerdere keren ’s nachts door haar gebeld en moest één van ons bij haar langsgaan om haar gerust te stellen. Mijn broer en zus hebben net als ik een gezin en een (drukke) baan. De gebroken nachten en ongerustheid of ze de nacht wel goed doorkwam, begon ons steeds meer op te breken. Op een gegeven moment hebben wij gezamenlijk besloten om op zoek te gaan naar extra hulp in de nacht. Zodat wij er zeker van waren dat onze moeder de nacht veilig doorkwam. Dat er iemand aanwezig was die haar gerust kon stellen. Een lastige keuze, zo voelde het in eerste instantie. Want dit konden we toch best zelf oplossen? We zijn tenslotte met zijn drieën. Maar het gezinsleven draait ook door en op de werkvloer is het ook altijd druk. De fysieke impact van de gebroken- en slapeloze nachten zorgde voor concentratieproblemen en vermoeidheid. Ook de stress werden steeds meer zichtbaar. Een goede nachtrust is voor mantelzorgers dan ook essentieel om een gezonde balans te houden. Uiteindelijk hebben we via Omzorg drie dagen nachtzorg aan huis ingeschakeld. Een prima keuze, zo blijkt. Een vast team van deskundige en betrouwbare zorgverleners heeft de zorg in de nacht van ons overgenomen. Zonder deze extra nachtzorg zouden we eenvoudigweg niet behoorlijk kunnen functioneren op werk. Plus door de extra hulp in de nacht hopen we dat onze moeder langer thuis in haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen.”

 

De drie belangrijkste voordelen van nachtzorg thuis volgens Josien:

1. Een veilig en vertrouwd gevoel in nacht voor een dementerende vader of moeder.

2. Met een gerust gevoel de zorg in de nacht uit handen kunnen geven aan een vast en betrouwbaar zorgteam.

3. Nachtzorg zorgt er ook voor dat mantelzorgers een goede nachtrust krijgen. Door een goede nachtrust kunnen ook zij de zorg langer volhouden. Zorgtaken, rust en ontspanning zijn op die manier beter in balans.

 

Nachtzorg  aan huis van Omzorg
Herken jij jezelf in het verhaal van Josien? Ben je mantelzorger voor één van je ouders, partner of kind? Heb je het gevoel dat de zorgtaken te zwaar te worden? Je hoeft het niet alleen te doen. Onze zorgverleners staan dag en nacht voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en vertel ons je persoonlijke situatie. Samen met jou denken wij graag mee over een oplossing.

Neem direct telefonisch contact op, bel: 085-0160238