Omzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers door te helpen met het opstellen van een zorgplan. We dragen bij aan goede mantelzorg en stabiele zorgsituaties.

Mantelzorgondersteuning

Als mantelzorger draagt u dagelijks veel verantwoordelijkheden met u mee. Naast het zorgen en het regelen van praktische zaken heeft u misschien ook nog een baan en een eigen gezin.
Om dit allemaal met elkaar te combineren, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Als partner in ouderenzorg begrijpt Omzorg uw situatie en de uitdagingen waar u voor staat. Wij bieden mantelzorgondersteuning die is afgestemd op uw persoonlijke situatie.


Voor wie is mantelzorgondersteuning?

Mantelzorgondersteuning is er voor mantelzorgers die tijdelijk of structureel ontlast willen worden.
Om even tot rust te komen, met vakantie te gaan of het creëren van een betere balans tussen zorg en privé.

Omzorg biedt oplossing

Voor mantelzorgers die dreigen overbelast te raken of volwassenen van thuiswonende ouderen die zorg nodig hebben, biedt Omzorg uitkomst. Wij staan paraat om begeleiding en zorg te bieden op door u gewenste tijden ter vervanging van u als mantelzorger, ongeacht of u een kind of partner bent. Omzorg levert ervaren zorgverleners die een vertrouwd gezicht kunnen zijn voor uw ouder of partner. Zij kunnen de zorg tijdelijk van u overnemen, zodat u met een gerust hart de deur uit kunt gaan en wat tijd voor uzelf kunt nemen, zonder zorgen over uw partner of ouder. Onze diensten variëren van een vast aantal uren per week tot een weekend (of langer) weg. Alles op maat.                                             

Overzicht creëren tussen zorg- en mantelzorg 

Wij plannen de zorg in een maandrooster in. Ook de inzet van u als mantelzorger of eventuele andere familieleden, vrienden of vrijwilligers plannen we in. Zo stellen we met elkaar een zorgrooster op waarmee u en eventuele andere mantelzorgers op basis van heldere afspraken verder kunnen. Door inzicht in dit rooster weet u precies wie er op welk moment aanwezig zal zijn.

Nachtzorg voor een frisse start, ook voor u als mantelzorger

Naast dagzorg biedt Omzorg ook nachtzorg, omdat een goede nachtrust essentieel is om fris en vol energie weer voor uw naaste te kunnen zorgen. Onze zorgverleners staan klaar om uw naaste te helpen in de nacht. Zodat uw vader, moeder of partner niet alleen is en er altijd hulp dichtbij is wanneer dat nodig is.

Hulp bij PGB aanvraag 

Omzorg biedt haar cliënten en u als mantelzorger hulp bij de aanvraag of opstart van het PGB en het opstellen van de zorgomschrijving. Omzorg ondersteunt u graag waar mogelijk rondom uw PGB administratie en heeft een groot netwerk aan professionele cliëntondersteuners, waar zij goede ervaring mee hebben.

 

Hoe kunt u mantelzorgondersteuning krijgen?

Wilt u dat wij u als mantelzorger ondersteunen bij uw zorgtaak? Of wilt u meer informatie over mantelzorgondersteuning van Omzorg? Neem geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op.

Voor meer informatie – Bel 085-0160238