19/04/2021

Omzorg scholingsaanbod 2021 (ZZP’ers in de zorg)

Ook dit jaar kun jij als ZZP’er in de zorg deelnemen aan bij- en nascholing. Hiervoor hoef je niet via Omzorg aan het werk te zijn. Werk jij als zelfstandig zorgprofessional en wil je een verdiepingsslag maken of je kennis verbreden? Bekijk dan het Omzorg scholingsaanbod 2021.

Met bijscholing en nascholing houd je jouw kennis actueel en kun je jezelf verbreden. Met een bredere kennis van de zorg kun je meer zorgdiensten aanbieden. Bovendien ontvang je bij sommige bijscholingen na afronding punten voor het Kwaliteitsregister V&V. De lessen worden door Bijscholingscentrum gegeven. Uiteraard wordt er bij de fysieke bijeenkomsten rekening gehouden met de Corona regels die zijn opgelegd vanuit het RIVM.

Bekijk hieronder de soorten scholing en niveaus. Klik verder om meer informatie over inhoud, doelgroep en accreditatie voor V&VN te lezen.


Helpende: Basisscholing Medicatie & Medicatieveiligheid

13 mei 2021 – 12:30u – 16:30u
27 mei 2021 – 12:30u – 16:30u

Als zorgverlener krijg je steeds vaker te maken met medicatie. Medicatie toedienen is een risicovolle handeling waarvoor kennis en kunde nodig is. Tijdens deze bijscholing leer je welke verantwoordelijkheden je hebt als je medicatie toedient en wat je grenzen zijn.


Begeleiding laatste levensfase

17 juni 2021 – 9:30u – 15:30u

In deze bijscholing gaan we dieper in op de aspecten rond het sterven van de zorgvrager en de begeleiding van de zorgvrager en zijn/haar naasten. Wat is jouw rol in het geheel? Hoe herken je dat het einde naderend is en welke stappen onderneem je dan? 


ALS & Parkinson

24 juni 2021 – 9:30u – 15:30u

Neurologische ziekten als ALS en Parkinson/Parkinsonisme zijn complexe ziektebeelden. ALS is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel met een gemiddelde levensverwachting van 3 -5 jaar vanaf de eerste symptomen. Parkinsonisme is een ziekte van de hersenen met symptomen die onder te verdelen zijn in motorische en niet-motorische klachten.Tijdens deze bijscholing wordt vooral de theorie vertaalt naar de dagelijkse praktijk aan de hand van vragen en casuistiek.


Carrousel verpleegtechnische vaardigheden

1 juli 2021 – 9:30u – 12:30u
28 oktober 2021 – 9:30u – 12:30u
28 oktober 2021 – 13:30u – 16:30u

Om verpleegtechnische handelingen uit te voeren moet je niet alleen je kennis up-to-date houden maar ook bekwaam zijn. Laat je vaardigheden tijdens deze Carrousel onafhankelijk toetsen, als je liever wilt oefenen kan dat natuurlijk ook. Wij werken in kleine groepjes zodat persoonlijke aandacht centraal staat.


Wondzorg – wet BIG en verpleegtechnische vaardigheid

16 september 2021 – 9:30u – 12:30u

Bekwaam zijn is een combinatie van kennis en kunde. Tijdens deze bijscholing wordt daarom de theorie behandeld die nodig is om de achterliggende kennis paraat te hebben om de genoemde vaardigheden in de praktijk uit te voeren.  Aan de hand van actuele ontwikkelingen worden de vaardigheden behandeld en oefen je met de materialen hun toepassing en aandachtspunten.


Ambulante Compressie Therapie (zwachtelen)wet BIG en verpleegtechnische vaardigheid

16 september 2021 – 13:30u – 16:30u

Een van de meest toegepaste behandelmethodes bij oedeem van het onderbeen bij veneuze insufficiëntie is ambulante compressie therapie (ACT) met gebruik van korte rek zwachtels. Ambulante compressie therapie bestaat uit het oefenen van druk van buiten af, in combinatie met veel bewegen. Het op de juiste wijze uitvoeren van deze zwachteltechniek vraagt om scholing en oefening.

Tijdens deze bijscholing krijg je uitleg over het doel en de werking van ACT. Welke adviezen kan je als zorgverlener geven? Praktische tips tijdens het toepassen van ACT zwachtelen.


Hartfalen, COPD en Diabetes

14 oktober 2021 – 9:30u – 15:30u

Weet jij hoe deze ziekten elkaar beïnvloeden? Deze chronische ziekten komen steeds vaker voor. Van Diabetes Mellitus wordt zelf gezegd dat het volksziekte nummer 2 aan het worden is. Deze onderwerpen zijn inderdaad met een reden samen in één bijscholing. Diabetes en COPD geven een verhoogde kans op hartfalen. Hartfalen en COPD lijken hele verschillende ziektebeelden, maar in de praktijk is het verschil soms niet zo duidelijk. Symptomen als kortademigheid, vermoeidheid en longgeluiden zijn bij beiden bekend. En dat je de ene ziekte hebt, wil niet zeggen dat je de andere niet kunt krijgen.


Dementie: Gedrags- en omgangsadviezen in de praktijk

18 november 2021 – 9:30u – 15:30u

Bij dementie zie je ook vaak veranderingen in gedrag en persoonlijkheid. Bijvoorbeeld agressie, bewegingsonrust, wanen, stemmingsproblemen of ontremd gedrag. Om hier goed op af te stemmen en te herkennen is het belangrijk om te begrijpen waar deze veranderingen vandaan komen. Ook leer je meer over jouw eigen houding en communicatievaardigheden zodat je zoveel mogelijk een veilige omgeving kan creëren voor de zorgvrager met dementie. Hoe meer veiligheid hoe groter de kans dat er minder gedragsproblemen ontstaan.Deze bijscholing is een waardevolle aanvulling voor iedereen die iemand met dementie in zijn of haar omgeving heeft of daaraan zorgverleent. 


Liever nog niet klassikaal maar wel je bekwaamheden bijscholen? Er zijn veel interessante e-learnings beschikbaar die je eenvoudig kunt volgen op een moment dat het jou uit komt! Klik op onderstaande knop en filter op e-learning.


Bij inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van Bijscholingscentrum. Daarnaast krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je de nodige informatie en kun je bijhouden welke scholingen jij wanneer gaat volgen of hebt gevolgd. Ook worden bewijsstukken van gevolgde scholingen bewaard en geeft het je de mogelijkheid om andere bewijsstukken toe te voegen. En dat geeft je direct een handig overzicht!

Hopelijk zitten er voor jou interessante onderwerpen in het Omzorg scholingsaanbod 2021. Schrijf je dus snel in, succes!