20/07/2020

Scholingsaanbod 2020 – 2021

De agenda voor het scholingsaanbod 2020 – 2021 is bekend.

Als zelfstandig zorgverlener is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Zo blijf je scherp op de ontwikkelingen in het zorgvak. Naast verdieping kun je ook de verbreding in zodat je voor meer type opdrachten ingezet kunt worden. Met bijscholing wordt je inzet nóg waardevoller.

Ook als je niet ingeschreven staat bij Omzorg als zzp’er ben je van harte welkom om deel te nemen aan een scholing. De lessen worden door Bijscholingscentrum gegeven. Omzorg Zeist biedt naast de bestaande locaties haar eigen locatie aan, welke voor jou misschien veel gunstiger is. Uiteraard wordt er bij de fysieke bijeenkomsten rekening gehouden met de Corona regels die zijn opgelegd vanuit het RIVM.

Bekijk hieronder de soorten scholing en niveaus. Klik verder om meer informatie over inhoud, doelgroep en accreditatie voor V&VN te lezen.


Dementie praktische tips  

10 september 2020 – 9:30u – 12:30u – Alle niveaus

Deze scholing is wegens corona afgelast


Steunkousen en ACT-zwachtelen

10 september 2020 – 13:30u – 16:30u – Alle niveaus

Deze scholing is wegens corona afgelast


Verpleegtechnische vaardigheden (carrouseldag)

8 oktober 2020 – 09:30u – 12:30u (4 deelnemers) en 13:00u – 16:00u (4 deelnemers)

Om verpleegtechnische handelingen uit te voeren moet je niet alleen je kennis up-to-date houden maar ook bekwaam zijn. Laat je vaardigheden tijdens deze Carrousel onafhankelijk toetsen, als je liever wilt oefenen kan dat natuurlijk ook. Wij werken in kleine groepjes zodat persoonlijke aandacht centraal staat.

Wij bieden je de mogelijkheid om 3 vaardigheden te oefenen of te toetsen

Aanmelden is niet meer mogelijk


Basisscholing medicatie niveau 1 – 2

Deze scholing bestaat uit 2 dagdelen:
5 november 2020 – 9:30u – 13:30u – Niveau 1 – 2
EN
19 november 2020 – 9:30u – 13:30u – Niveau 1 – 2

Als zorgverlener krijg je steeds vaker te maken met medicatie. Medicatie toedienen is een risicovolle handeling waarvoor kennis en kunde nodig is. Tijdens deze bijscholing leer je welke verantwoordelijkheden je hebt als je medicatie toedient en wat je grenzen zijn.

Aanmelden is niet meer mogelijk


Medicatie & Medicatieveiligheid niveau 3 – 5

21 januari 2021 – 9:30u – 13:30u – Niveau 3 – 5

Het aantal personen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen als gevolg van medicatiefouten stijgt jaarlijks. Wat kun jij doen om medicatiefouten te minimaliseren?


Begeleiding laatste levensfase   

11 februari 2021 – 9:30u – 16:00u – Alle niveaus

In deze bijscholing gaan we dieper in op de aspecten rond het sterven van de zorgvrager en de begeleiding van de zorgvrager en zijn/haar naasten. Wat is jouw rol in het geheel? Hoe herken je dat het einde naderend is en welke stappen onderneem je dan?


ALS & Parkinson   

18 februari 2021 – 9:30u – 16:00u – Niveau 3 – 5

In deze scholing krijg je uitleg over de ziektebeelden, over PEG voeding en zorg voor ademhalingsondersteuning. Er is aandacht voor de toekomst en ga je vooral theorie vertalen naar de dagelijkse praktijk aan de hand van vragen en casuïstiek.

Deze bijscholing wordt ondersteund door verpleegkundig consulenten ALS en Parkinson van het EMC.


Hartfalen, COPD en Diabetes

18 maart 2021 – 9:30u – 16:00u – Alle niveaus

Weet jij hoe deze ziekten elkaar beïnvloeden? Deze chronische ziekten komen steeds vaker voor. Van Diabetes Mellitus wordt zelfs gezegd dat het volksziekte nummer 2 aan het worden is. Deze onderwerpen zijn inderdaad met een reden samen in 1 bijscholing.


Ouderenzorg en kwetsbare ouderen

15 april 2021 – 9:30u – 12:30u – Alle niveaus

Wie zijn de kwetsbare ouderen? Waarom zijn zij kwetsbaar en hoe kunnen wij hen, als zorgverleners, het beste bijstaan?

De volgende onderwerpen staan centraal:

  • Wat is ouderenzorg en wanneer is iemand kwetsbaar?
  • Wat zijn ouderdomsziekten?
  • Eenzaamheid, depressie of dementie zie jij het verschil?
  • Richtlijnen voor ouderenzorg
    • Handreiking kwetsbare ouderen voor de eerste lijn
  • Risicosignalering


Verpleegtechnische vaardigheden (carrouseldag)

15 april 2021 – 13:30u – 16:30u – Niveau 3 – 5

Om verpleegtechnische handelingen uit te voeren moet je niet alleen je kennis up-to-date houden maar ook bekwaam zijn. Laat je vaardigheden tijdens deze Carrousel onafhankelijk toetsen, als je liever wilt oefenen kan dat natuurlijk ook. Wij werken in kleine groepjes zodat persoonlijke aandacht centraal staat.

Wij bieden je de mogelijkheid om 3 vaardigheden te oefenen of te toetsen.


Liever nog niet klassiekaal maar wel je bekwaamheden bijscholen? Er zijn veel interessante e-learnings beschikbaar die je eenvoudig kunt volgen op een moment dat het jou uit komt!


Bij inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van Bijscholingscentrum. Daarnaast krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je de nodige informatie en kun je bijhouden welke scholingen jij wanneer gaat volgen of hebt gevolgd. Ook worden bewijsstukken van gevolgde scholingen bewaard en geeft het je de mogelijkheid om andere bewijsstukken toe te voegen. En dat geeft je direct een handig overzicht!

Schrijf je dus snel in, succes!